witam wszystkich
witam wszystkich
Mój vn 900 custom z 2008 roku ma problem z obrotami, czasem w czasie jazdy obroty nie spadają i robię wjazd na skrzyżownaie z wyjącym silnikiem, nie ma to znaczenia czy siłnik jest ciepły czy zimny.
Dodam, że od początku aktualnego sezonu mam powercomander.
Proszę o pomoc, mój mechanik uważa, że to kwestia paliwa, ale przepaliłem jeden bak, zatankowałem i po paru kilometrach problem pwrócił.
z góry dziękuję za pomoc
grzerx
Dodam, że od początku aktualnego sezonu mam powercomander.
Proszę o pomoc, mój mechanik uważa, że to kwestia paliwa, ale przepaliłem jeden bak, zatankowałem i po paru kilometrach problem pwrócił.
z góry dziękuję za pomoc
grzerx
witam posiadaczy vulkanów
- MaciekSz
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: -----
- VROC: 32197
Na początek odłącz Power Commandera i sprawdź, czy problem się powtórzy. Być może kwestia źle dobranej mapy. Możesz też pokombinować nad ustawieniami PComma.
MaciekSz
Jest: HD Ultra Limited
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT, K1200LT
VROC #32197

Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT, K1200LT
VROC #32197

- MaciekSz
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: -----
- VROC: 32197
Oczywiście witaj. Niewielu tu nas z customami, więc tym bardziej witaj :-)
MaciekSz
Er6N, R1150RT, K1200LT
VROC #32197

Er6N, R1150RT, K1200LT
VROC #32197

dziękuję za miłe przyjęcie i pomysły na rozwiązanie problemu
a co do mojego problemu to myślę, że wypale jeszcze jeden bak tak dla pewności i jeżeli problem nie zniknie to będę kontaktował się z moim mechanikiem, teraz sobie przypominam, że przy ostatniej wizycie kiedy to powiedział o złym paliwie jako przyczyna problemu to też wspominał, że jeżeli problem nie zniknie to sprawdzi mapy.
Złapałem się na tym, że za często używam słowa problem a przecież co to za problem..
pozdrawiam
a co do mojego problemu to myślę, że wypale jeszcze jeden bak tak dla pewności i jeżeli problem nie zniknie to będę kontaktował się z moim mechanikiem, teraz sobie przypominam, że przy ostatniej wizycie kiedy to powiedział o złym paliwie jako przyczyna problemu to też wspominał, że jeżeli problem nie zniknie to sprawdzi mapy.
Złapałem się na tym, że za często używam słowa problem a przecież co to za problem..
pozdrawiam
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
Witaj 

VROC#25311
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
a miało być tak fajnie na powerze
Mechanik zapewniał mnie, że w każdej chwili mogę wrócić do stanu pierwotnego tzn. bez powercomandera, ale jest na tyle fajnym człowiekiem, że muszę mu dać jeszcze szansę na dopracowanie tematu.