Amortyzator tylny

Anusiak
Miejscowość: Gołdap
Motocykl: VN2000

Amortyzator tylny

Post autor: Anusiak » pn cze 01, 2026

Witam, posypał mi się tylny amortyzator, moto zachowuje się jak stara wersalka, tył buja się jak statek na fali. Pytanko, myślicie ze warto kupić używkę i wstawić, czy może spróbowac zregenerować swój, o ile w ogóle to możliwe. Może ma ktoś do sprzedania w jakimś naprawdę spoko stanie, albo ma namiary na firmę która to naprawia. Przyszedł mi też pomysł żeby wstawić pneumatyczny amor o ile takowe do VN2000 są dostępne, może ktoś już to zrobił? Tyle że taki to pewnie trzy reklamówki pieniędzy kosztuje 8/
I jeszcze jedno z innej beczki, podpowie mi ktoś czemu wszystkie moje posty na FB trafiają do odrzuconych, nie mogę nic opublikować?
Dzieki za treściwe podpowiedzi :yeee:

Awatar użytkownika
Przemo
Miejscowość: Wrocław
Motocykl: VN 2000 Classic '06
VROC: 37109

Re: Amortyzator tylny

Post autor: Przemo » wt cze 02, 2026

w której grupie na FB? Podaj dane z FB, to sprawdzę czy to jedna z moich grup czy jakaś inna.
Żyj tak, aby być szczęśliwym!
XV535>VN800>VN900>VN2000+VN800+LTD454

Awatar użytkownika
Skrobel
Miejscowość: Piaseczno
Motocykl: HD FLHXS
VROC: 35582

Post autor: Skrobel » śr cze 03, 2026

Jeden z naszych braci regenerował pęknięty amortyzator do VN 2000 w firmie na Śląsku i był zadowolony z efektów. Dam znać gdzie dokładnie i czy firma nadal działa, bo to było kilka lat temu. Ja sam regenerowałem amortyzatory w 1700 i też nie mogę narzekać. Pneumatycznych rozwiązań niestety nie widziałem.
LwG
Łukasz czyli Skrobel

....
VN 800 Classic -> VN 900 Classic LT -> VN 1500 Nomad -> VN 1700 Nomad -> HD Street Glide Special

Anusiak

Post autor: Anusiak » śr cze 03, 2026

Przemo mój nick z fb to Maniek Criuser, bardzo proszę o sprawdzenie, a ciebie Skrobel proszę o namiary w miarę możliwości, bez amora nie dojadę na Vulcanerie, pozdro

Brys4
Miejscowość: Mysłowice
Motocykl: HD FLHXS
VROC: 0

Post autor: Brys4 » pn cze 08, 2026

Cześć, ten brat klubowy to ja😊 oddawałem do zrobienia amor, bo rozkręcił mi sie jak byłem we Włoszech, olej się wylał i ogólnie miałem go w częściach, firma która mi to ogarnęła nie jest ze Śląska a z woj. Śląskiego 🤣 nazywa się
SEBA-MOTOR
ul. ks.A.Mroczka 147
43-600 Jaworzno
Motocykla już nie mam ale byłem zadowolony, bo po naprawie wszystko chodziło bardzo dobrze, zostało też naprawione ustawianie twardości bo wcześniej kręciłem śrubką a nie odczuwałem różnicy.

Anusiak

Post autor: Anusiak » wt cze 09, 2026

Dzięki Brys4 za namiary, rozmawiałem dziś z Seba—Motor, zaraz wysyłam mu amortyzator, powiedział że regeneracja w ciągu 3-4 dni, zobaczymy jak będzie.

ODPOWIEDZ