Witam.
Może moje pytanie będzie dla wszystkich banalne lecz nie daje mi to spokoju. Wujek google też nie potrafi jed oznacznie odpowiedzieć.
Pacjent VN 1700 Voyager. Czy w kufrze powinien świecić się stop czy są tam tylko pozycyjne?
2011r produkcji, przybył zza wielki wody.
Światło stop w kufrze
Re: Światło stop w kufrze
Teoretycznie powinien być też stop. "Teoretycznie" gdyż wersja, rocznik i kraj przeznaczenia mają wpływ na schemat połączeń. Przykładowo na stronie 16-23 w tej instrukcji jest wyjście na stop i pozycję w kufrze https://amervoyassoc.org/Documents/manu ... manual.pdf
Dzięki za pomoc. W takim razie muszę przejrzeć instalacje. Pewnie coś nie łączy.
Raczej Kawasaki VN 1700 Voyager z 2011 r. w wersji USA fabrycznie w kufrach centralnym oraz bocznych ma tylko światła pozycyjne. Wersje amerykańskie często tak mają (pozycje/obrysówki) w kufrach. Światło stop jest w głównej lampie pod kufrem. Kiedyś przeglądając kufry - a mój VN750 też jest w wersji US - natrafiłem na taką informację. W sumie założyłem kufry ze skóry bez świateł, a fabryczne kierunki przerobiłem. Oczywiście na kufrach mam oryginalne oznaczenia Kawasaki Vulcan...
Pozdrawiam. LwG.
Pozdrawiam. LwG.
Szczęśliwy posiadacz VN 750 (1986). Kufer zakładam tylko wtedy, gdy muszę przewieźć zapas cierpliwości żony. Zazwyczaj jednak zostaje w garażu, bo VN i tak ledwo dźwiga moją dumę z posiadania klasyka! LwG! 
Ja mam 2011 wersja z USA i światło stop jest w kurze razem z pozycyjnymi.
Live free or die
Komar, Romet, Ogar, WSK, ETZ250, CZ350, ZZR1100, HAYABUSA, CBR1100, VN 1500 NOMAD, ST1300, VN1700 VOYAGER
Komar, Romet, Ogar, WSK, ETZ250, CZ350, ZZR1100, HAYABUSA, CBR1100, VN 1500 NOMAD, ST1300, VN1700 VOYAGER
Faktycznie, przepraszam za pomyłkę. W artykule na tej stronie:
https://www.totalmotorcycle.com/motorcy ... yager-ABS/
wprawdzie dla modelu z 2017 roku, ale jest ogląd na sprawę. Ja czytałem jakiś opis o przeróbkach świateł w kufrach, więc wyciągnąłem złe wnioski. Poza tym post MW-750 i umieszczona serwisówka, też dały mi do myślenia i nakłoniła do zabrania głosu.
Skoro powinny, a nie świecą, to może wina leży w kablach? Może motocykl był myty myjką i wilgoć zrobiła swoje? Ogólnie doczytałem, że
z zespołem oświetlenia tego kufra nie ma zbyt wielu problemów. Jeśli już, to awariom mogą ulegać przewody i złączki. Podobno warto sprawdzić czarno-żółty przewód (masa) oraz czerwony (pozycyjne) i niebieski (stop) w kostce pod kufrem.
A że jeżdżę innym motocyklem, będę bardziej uważał następnym razem.
Pozdrawiam.
LwG.
https://www.totalmotorcycle.com/motorcy ... yager-ABS/
wprawdzie dla modelu z 2017 roku, ale jest ogląd na sprawę. Ja czytałem jakiś opis o przeróbkach świateł w kufrach, więc wyciągnąłem złe wnioski. Poza tym post MW-750 i umieszczona serwisówka, też dały mi do myślenia i nakłoniła do zabrania głosu.
Skoro powinny, a nie świecą, to może wina leży w kablach? Może motocykl był myty myjką i wilgoć zrobiła swoje? Ogólnie doczytałem, że
z zespołem oświetlenia tego kufra nie ma zbyt wielu problemów. Jeśli już, to awariom mogą ulegać przewody i złączki. Podobno warto sprawdzić czarno-żółty przewód (masa) oraz czerwony (pozycyjne) i niebieski (stop) w kostce pod kufrem.
A że jeżdżę innym motocyklem, będę bardziej uważał następnym razem.
Pozdrawiam.
LwG.
Szczęśliwy posiadacz VN 750 (1986). Kufer zakładam tylko wtedy, gdy muszę przewieźć zapas cierpliwości żony. Zazwyczaj jednak zostaje w garażu, bo VN i tak ledwo dźwiga moją dumę z posiadania klasyka! LwG!