Nowy wygląd forum
- ciecio
- Miejscowość: Gdańsk
- Motocykl: Kawasaki Vulcan 900 Classic
- VROC: 36107
Nowy wygląd forum
PO zmianie nie wyświetla mi się informacja o nieprzeczytanych postach.
Coś w ustawieniach trzeba zrobić ?
Coś w ustawieniach trzeba zrobić ?
"Wojną zachwycają się tylko ci, którzy nigdy jej nie poznali" Erazm z Rotterdamu
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
- ciecio
Re: Nowy wygląd forum
OK, już ogarnąłem.
Trzy kreski w górnym lewy rogu.
Trzy kreski w górnym lewy rogu.
"Wojną zachwycają się tylko ci, którzy nigdy jej nie poznali" Erazm z Rotterdamu
- Jurek
- Miejscowość: Sulejówek
- Motocykl: VN 800 classic "Samuraj"
- VROC: 35044
No, trudno. Trzeba się będzie przyzwyczaić. Może nagłówek Forum dać w trochę lepszej rozdzielczości jak przystało na "nowe" ?
Jurek
VROC#35044
VROC#35044
- Wydminianin
- Miejscowość: Wydminy (na Mazurach)
- Motocykl: VN2000 Classic LT '07 Honda Deauville 650 '03
- VROC: 0
A mnie wcale nie pasuje. Jakieś takie duże wszystko i rozrzucone po całej stronie. Mało czytelne. Poprzednia szata graficzna była bardziej kontrastowa i moim zdaniem zdecydowanie czytelniejsza. Pewnie trzeba będzie się przyzwyczaić,niestety.
Jarek
NIE ROBIĘ ZAKUPÓW W NIEDZIELE!!!
- Wydminianin
- Miejscowość: Wydminy (na Mazurach)
- Motocykl: VN2000 Classic LT '07 Honda Deauville 650 '03
No i brak bezpośrednio na stronie zakładki do nieprzeczytanych postów- trzeba gdzieś klikać a i tak jakoś to dziwnie obco wygląda.
Jarek
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
No zmiana po 9 latach może wymagać przyzwyczajenia. Jak zmiana żony na młodszą, zdrowszą i bardziej godną zaufania. A to dopiero początek...Wydminianin pisze: ↑czw mar 14, 2019No i brak bezpośrednio na stronie zakładki do nieprzeczytanych postów- trzeba gdzieś klikać a i tak jakoś to dziwnie obco wygląda.
No i na stronie głównej po lewej stronie poniżej zdjęcia profilowego macie link "Nowe posty"... No wszystko jest!
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- ciecio
Ten sposób ma wadę.
Nie wyświetla się opcja "Oznacz wszystkie jako przeczytane"
Dopiero po wyświetleniu nieprzeczytanych z górnego menu pojawia się taka możliwość
- Wielebny Bolo
- Miejscowość: Brzeg Dolny
- Motocykl: VN 2000 Parowóz
Jakieś zmiany?
Jeżeli to co widzę to zniany na lesze, chodzi sztę graficzną forum, to wyszło kiepsko Jakieś mało cztelne, szro - bure, jakieś "śliskie "w nawigacji. I poco było ruszać? Od dawna wiadomo że lepsze jest wrogien dobrego. Nie swędzi, nie drapać!
Motor ma cię wszędzie zawieźć a nie zawieść wszędzie.
-
- Miejscowość: Gąbin koło Płocka
- Motocykl: vn 2000 limited
- VROC: 34903
Re: Jakieś zmiany?
Szału nie ma, dupy nie urywa. Stare forum bardziej mi się podobało.
Nie podoba mi się ,ciężko coś mi teraz odszukać .
Wieczny optymista
Był-ła .Komar ,WSK 3 jka i 4 rka ,MZ Tropik /Jawa 350 ,Suzuki vz 800 ,Kawasaki 550 ,Nomad 1600.H-D Electra 1700,Yamaha Stratoliner 1900.Lokomotywa vn 2000, jest znów Kawasaki Nomad 1600 .
Był-ła .Komar ,WSK 3 jka i 4 rka ,MZ Tropik /Jawa 350 ,Suzuki vz 800 ,Kawasaki 550 ,Nomad 1600.H-D Electra 1700,Yamaha Stratoliner 1900.Lokomotywa vn 2000, jest znów Kawasaki Nomad 1600 .
- artix
- Miejscowość: Inowrocław
- Motocykl: VN2k,VN1700 Vaquero,HD Electra
- VROC: 38561
Szkoda, poprzednia szata graficzna była bardzo czytelna i kontrastowa, teraz jest mdło. Jedyny plus, to łatwiejsze poruszanie się po forum na telefonie, na stronie jest całe menu, poprzednio trzeba było powiększać co za tym idzie stronka była poucinana. Osobiście wolę stara szatę graficzną. Obecny układ jest ok, tylko wystarczy zmienić kolor tła, bo strasznie męczy oczy.
-
- Site Admin
- Miejscowość: nieważne
- Motocykl: nieważne
Bierzemy wszystkie komentarze pod uwagę. Nie jestem Świętym Mikołajem, więc części na pewno nie zrealizuję... Ale zmian będzie jeszcze sporo. Jak pisałem w innym wątku, zmiana po 9 latach nie może być bezbolesna.
- artix
Układ forum jest ok, kwestia przyzwyczajenia się, natomiast kolor i kontrast stronki strasznie męczy podczas przeglądania. Mam dobry wzrok ale i tak po kilkunastu minutach na forum jestem zmęczony wyławianiem białego tekstu z szarego tła. Jak widzę po cyferkach przy nickach solenizantów, większość nie jest już nastolatkami, a są nawet mocno dorośli i o nich trzeba szczególnie myśleć. Szary kolor nie był najlepszym pomysłem, z niecierpliwością czekam na powrót do poprzedniej wyraźnej i kontrastowej kolorystyki. Pomyślmy o seniorach i o forumowiczach z gorszym wzrokiem, a takich jest na pewno sporo.
- artix
Oczywiście, że każdemu się nie dogodzi. Forum jest odmłodzone, no i fajnie. Z czasem ogarniemy nawigację i będzie git, tylko ja i pewnie starsza część forumowiczów ucieszy się ze zmiany kolorystyki i tym samym poprawienia kontrastu tekstu, bo białe litery na szarym tle są mało czytelne dla osób ze słabszym wzrokiem. Poprzedni układ był rewelacyjny pod tym względem. Drogi adminie, tą uwagę mógłbyś jednak uwzględnić, albo zostaniesz zgrillowany przez starszyznę na jakimś zlocie, młodzi pewnie też pomogą w ramach pomocy międzypokoleniowej
-
- Miejscowość: OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI
- Motocykl: VN15SE
Nie to,żebym był konserwą w poglądach,ale szata graficzna starego forum była o niebo lepsza.
- Jurek
- Miejscowość: Sulejówek
- Motocykl: VN 800 classic "Samuraj"
- VROC: 35044
No to może na początek połączyć te dwa wątki w jeden?Site Admin pisze: ↑ndz mar 17, 2019Jak pisałem w innym wątku, zmiana po 9 latach nie może być bezbolesna.
Jurek
VROC#35044
VROC#35044
-
- Site Admin
Mówisz, masz.Jurek pisze: ↑ndz mar 17, 2019No to może na początek połączyć te dwa wątki w jeden?Site Admin pisze: ↑ndz mar 17, 2019Jak pisałem w innym wątku, zmiana po 9 latach nie może być bezbolesna.
-
- Site Admin
Lepiej teraz? Przyciemniłem tło postu.artix pisze: ↑ndz mar 17, 2019Oczywiście, że każdemu się nie dogodzi. Forum jest odmłodzone, no i fajnie. Z czasem ogarniemy nawigację i będzie git, tylko ja i pewnie starsza część forumowiczów ucieszy się ze zmiany kolorystyki i tym samym poprawienia kontrastu tekstu, bo białe litery na szarym tle są mało czytelne dla osób ze słabszym wzrokiem. Poprzedni układ był rewelacyjny pod tym względem. Drogi adminie, tą uwagę mógłbyś jednak uwzględnić, albo zostaniesz zgrillowany przez starszyznę na jakimś zlocie, młodzi pewnie też pomogą w ramach pomocy międzypokoleniowej
- artix
Jest o niebo lepiej, zaczynam widzieć światełko w tunelu . Osobiście jeszcze bym delikatnie przyciemnił tło, daleko będzie mu do ideału, czyli starej dobrej czerni, ale już jest nieźle. Keep going
-
- Site Admin