Olej (tłusty film) na regulatorze napięcia

matti13
Posty: 2
Rejestracja: czw kwie 12, 2018
Miejscowość: Wieliczka
Motocykl: vn900
VROC: 0

Olej (tłusty film) na regulatorze napięcia

Post autor: matti13 » wt sie 21, 2018

Witam Panowie,
Mam taki problem. Kupiłem kawkę z autentycznym przebiegiem 4000 km. Przy zakupie zauważyłem, że regulator napięcia poślimaczony olejem. Obejrzałem wszystko. Silnik suchutki jak pieprz. Stwierdziłem, że przy wymianie oleju "Pan Józek" nie podłożył nic i z filtr mu wyciekło. Przyjechałem do domu i pierwsza czynnością jaką zrobiłem to czyszczonko regulatora i obudowy na cycuś glancuś. Po przejechaniu 1000 km ku mojemu zdziwieniu obudowa i regulator spocone tłustym nalotem. Czy ktoś z was miał coś podobnego? Oglądam moto z każdej strony i nigdzie nic. Tylko obudowa i regulator napięcia spocone.

lukasz_wk
Posty: 32
Rejestracja: śr sie 31, 2016
Miejscowość: Kozienice
Motocykl: VN900 classic
VROC: 0

Post autor: lukasz_wk » wt sie 21, 2018

Zobacz czy nie wycieka przez otulinę przewodów regulatora.
Zdejmij też chromowaną pokrywę alternatora i zobacz co tam się dzieje.
Często cieknie olej jak ktoś źle zabezpieczy miejsce wyjścia kabli z obudowy alternatora i może ci to ściekać przez otulinę na regulator.

Chyba że gdzieś uszczelka obudowy puściła albo z filtra sika.

Wyczyść odpal sprawdź na postoju co się dzieje.

Przebieg między bajki :D Ale to już Ci chyba kiedyś pisałem..
Ostatnio zmieniony wt sie 21, 2018 przez lukasz_wk, łącznie zmieniany 3 razy.

matti13
Posty: 2
Rejestracja: czw kwie 12, 2018
Miejscowość: Wieliczka
Motocykl: vn900
VROC: 0

Post autor: matti13 » sob paź 27, 2018

lukasz_wk - mistrz. Miałeś rację kolego. Wyciek był z otuliny kabli.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Jest 1 użytkownik online :: 1 zarejestrowany, 0 ukrytych i 0 gości

Najwięcej użytkowników (175) było online sob sty 30, 2016

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 0 gości

Dzisiaj urodziny obchodzą