Dlaczego akurat Haryś? Jeden mój znajomy rodowity Amerykanin z Colorado na pytanie Dlaczego kupił Hondę a nie HD, powiedział, że ma zamiar jeździć, a nie tylko czyścić i naprawiać. Nie chcę dyskutować na temat ile jest prawdy w tej legendzie, ale coś w tym musi być skoro nawet niektórzy Amerykanie w nią wierzą.
A motocykl to... Vulcan 900. I tu należy się też sprostowanie. Ten wyjazd do USA to jest na wycieczkę, a projekt zmiany moto "przy okazji" powstał jak zacząłem szperać po wypożyczalniach i doszedłem do wniosku, że skoro mam rodzinę w stanach, to może lepiej poszukać jakiegoś fajnego motocykla z zamiarem wykorzystania go tam, a potem ewentualnego przewiezienia do kraju. I faktycznie zakup 900 wyszedł niedużo drożej niż wypożyczenie. Szukałem wprawdzie jeszcze Nomada 1500 albo 1700, ale okazyjny egzemplarz 1700 sprzedał się zanim "moi" do niego dojechali, a następną ofertą na liście była ta właśnie 900.
LwG
Łukasz czyli Skrobel
....
VN 800 Classic -> VN 900 Classic LT -> VN 1500 Nomad -> VN 1700 Nomad -> HD Street Glide Special