kupiłam taki wynalazek do chrmów. Dziś idę walczyć ze sprzętem, przejadę się jeszcze z 20 km żeby akumulator pochdził trochę, zatankuję - będzie prawie pełny bak na zimę, a jak przestygnie to umyję a potem wypoleruję. Wyciągnę akumulator i będzie sen zimowy...
Zima...
- Kubrick
- Miejscowość: Krk
- Motocykl: Kawasaki VN 800 CL
- VROC: 0
http://www.moto-akcesoria.pl/wata-poler ... 42g,p,7694
kupiłam taki wynalazek do chrmów. Dziś idę walczyć ze sprzętem, przejadę się jeszcze z 20 km żeby akumulator pochdził trochę, zatankuję - będzie prawie pełny bak na zimę, a jak przestygnie to umyję a potem wypoleruję. Wyciągnę akumulator i będzie sen zimowy...
-
Andy
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN 700, VN 1600 Nomad
- VROC: 34888
Zrób próbę na niewidocznym fragmencie chromu, zanim na dobre się rozpastujesz... Użyłem podobnego preparatu wraz z watą i niestety fragment wydechu teraz mam w macie....I szukam sposobu, na przywrócenie dawnego blasku. Podejrzewam, że gradacja waty polerskiej była nie taka...Kubrick pisze:http://www.moto-akcesoria.pl/wata-poler ... 42g,p,7694
kupiłam taki wynalazek do chromów. Dziś idę walczyć ze sprzętem, przejadę się jeszcze z 20 km żeby akumulator pochdził trochę, zatankuję - będzie prawie pełny bak na zimę, a jak przestygnie to umyję a potem wypoleruję. Wyciągnę akumulator i będzie sen zimowy...
Pozdrawiam
Teraz już wiem, czym wolność jest...
Zawsze patrz na jasną stronę życia...
Zawsze patrz na jasną stronę życia...
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
Mam taki specyfik i nie powoduje on zmatowienia chromów, pozostawia taką tłustawą powłokę, którą potem usuwa się czystą szmatą.
VROC#25311
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
Ja to kupiłem na Prymasa 1000 Lecia nie pamiętam ile kosztowało ale na pewno tam kupiłem.Banan pisze:Piotr Jakbyś mógł wrzucić jakiś namiar na ten specyfikDużo chromów niema w swoim VN ale te co są przydało by się zabezpieczyć.
Były salon Kawasaki teraz Honda.
VROC#25311
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
najlepszy byłby ten
choć nie wiem ile kosztuje to raczej cena mnie nie puści
natomiast ten
ciekawy ale do VN 800 tylko samoróbka którą można by nawet przykręcić do tych gwintów koło tylnej ośki, taki jak na zdjęciu nie wchodzi sprawdziłem, zimą może też "spawnę" sobie takie cuś
ja póki co korzystam z dwóch koziołków pod spacerówki na gmolach i podnośnika żaba przed tylnym kołem jest tam taki kawałek "rury" za kpl zapłaciłem coś koło 100 zeta, podniesienie całego moto zajmuje mi 2-3 minutki, ten zestaw koziołki + żaba również nadaje się do demontażu tylnego koła też sprawdziłem

choć nie wiem ile kosztuje to raczej cena mnie nie puści natomiast ten
ja póki co korzystam z dwóch koziołków pod spacerówki na gmolach i podnośnika żaba przed tylnym kołem jest tam taki kawałek "rury" za kpl zapłaciłem coś koło 100 zeta, podniesienie całego moto zajmuje mi 2-3 minutki, ten zestaw koziołki + żaba również nadaje się do demontażu tylnego koła też sprawdziłem
Ja zrobiłem tak:
1. bak pod korek
2. lakier i chromy jakimiś tam profesjonalnymi środkami od kumpla z myjni ręcznej
3. moto na centralnym "koziołku"
4. aku podpięte na stałe przy użyciu takiego prostownika 0,8A
[center]
[/center]
...i chyba tyle. Miałem za radą jednego z forumowiczów spuszczać gaźniki...ale stwierdziłem, że nie dam rady tyle miesięcy, bez chociażby posłuchania tego dźwięku
, wiec raz na dwa tygodnie będę przepalał po 30 minut, a jak da radę to króciutka przejażdżka w suche dni. Garaż suchy i ogrzewany więc chyba nie robię błędu.
1. bak pod korek
2. lakier i chromy jakimiś tam profesjonalnymi środkami od kumpla z myjni ręcznej
3. moto na centralnym "koziołku"
4. aku podpięte na stałe przy użyciu takiego prostownika 0,8A
[center]
[/center]...i chyba tyle. Miałem za radą jednego z forumowiczów spuszczać gaźniki...ale stwierdziłem, że nie dam rady tyle miesięcy, bez chociażby posłuchania tego dźwięku
- Długi Lech
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: EN 500 C3
- VROC: 33639
- Brein
- Miejscowość: Kielce
- Motocykl: Dniepr MT12
- VROC: 32244
i jak... motocykle już uśpione?
Ja też Vulcana uśpiłem, ale mały się nie dał:

Ja też Vulcana uśpiłem, ale mały się nie dał:

Moja strona domowa: www.jacek-lukawski.pl
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.
- MaciekSz
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: -----
- VROC: 32197
Mój ostatnio odpalał i jeździł po podwórku w sobotę 
MaciekSz
Jest: HD Ultra Limited
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT, K1200LT
VROC #32197

Jest: HD Ultra Limited
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT, K1200LT
VROC #32197