wskaźnik biegów

Wankan
Posty: 15
Rejestracja: pn kwie 29, 2019
Miejscowość: Koło
Motocykl: vn2000

wskaźnik biegów

Post autor: Wankan » śr cze 05, 2019

Szanowni użytkownicy VULCAN - ÓW 2000. Czy ktoś z Was ma przy swojej maszynie wskaźnik biegów?
Jeśli tak, to proszę o opinie.
Dziękuję.

Awatar użytkownika
Wielebny Bolo
Posty: 225
Rejestracja: ndz sty 14, 2018
Miejscowość: Brzeg Dolny
Motocykl: VN 2000 Parowóz
VROC: 0

Re: wskaźnik biegów

Post autor: Wielebny Bolo » śr cze 05, 2019

Nie spotkałem wskaźnika w V2k. Chłopaki przerabiali temat w Intruderach. Jakoś to działało tylko po co? Na co ta wiedza? Znaczy już bez pisemnej instrukcji nie dasz rady pojehcać? Następny cekinek na kierownicę? Zdaj się na swoje zmysły i wyczucie Żelastwa. Wskaźniki biegów, obrotomierze i inne są potrzebne kiedy chcesz, musisz wycisńąć z maszyny każdego leniwego kuca, np. na torze albo na innym zapier......... W naszych Dostojnych V2k nprawdę jest to zbędna Cepelia.
Motor ma cię wszędzie zawieźć a nie zawieść .

Awatar użytkownika
Ryffka
Posty: 794
Rejestracja: pn kwie 19, 2010
Miejscowość: Wrocław
Motocykl: był VN2000 Soul Red, GTR 1400
VROC: 24863

Re: wskaźnik biegów

Post autor: Ryffka » śr cze 05, 2019

Wielebny, po co Ci to na V2K? Odpuść sobie i baw się maszyną 😁

Marek123
Posty: 4
Rejestracja: pn mar 25, 2019
Motocykl: Vn 2000

Re: wskaźnik biegów

Post autor: Marek123 » czw cze 06, 2019

Ja nie miałbym czasu patrzeć na wskaźnik biegów, ba jak patrzę już na licznik to się robi niebezpiecznie
😲

Awatar użytkownika
Przemeku
Posty: 106
Rejestracja: sob paź 21, 2017
Miejscowość: pęgów
Motocykl: dwója
VROC: 0

Re: wskaźnik biegów

Post autor: Przemeku » czw cze 06, 2019

:dance:
Ryffka pisze:
śr cze 05, 2019
Wielebny, po co Ci to na V2K? Odpuść sobie i baw się maszyną 😁
To nie on pytał....
VN900>VN2000

Awatar użytkownika
Ryffka
Posty: 794
Rejestracja: pn kwie 19, 2010
Miejscowość: Wrocław
Motocykl: był VN2000 Soul Red, GTR 1400
VROC: 24863

Re: wskaźnik biegów

Post autor: Ryffka » czw cze 06, 2019

Przemeku pisze:
czw cze 06, 2019
:dance:
Ryffka pisze:
śr cze 05, 2019
Wielebny, po co Ci to na V2K? Odpuść sobie i baw się maszyną 😁
To nie on pytał....
słuszna słuszność :)

Awatar użytkownika
Wielebny Bolo
Posty: 225
Rejestracja: ndz sty 14, 2018
Miejscowość: Brzeg Dolny
Motocykl: VN 2000 Parowóz
VROC: 0

Re: wskaźnik biegów

Post autor: Wielebny Bolo » czw cze 06, 2019

Mam nadzieję że Wankan jeszcze napisze jakiś post a nie przestraszy się bandy szyderców :-)
Motor ma cię wszędzie zawieźć a nie zawieść .

Awatar użytkownika
robertp
Posty: 10
Rejestracja: czw maja 09, 2019
Miejscowość: Kłobuck
Motocykl: vn 2000

Re: wskaźnik biegów

Post autor: robertp » ndz cze 09, 2019

Witam.Ja założyłem wskażnik biegów piękna sprawa .Kupiłem za 520zł na allegro i podpiołem go .Pod sied,eniem jest kostka zaślepiona i tam wpinasz tylko trzeba po założeniu wyregulować,ale ws,ystko jest w instrukcji.Pozdr

Polek
Posty: 27
Rejestracja: czw sty 31, 2019
Miejscowość: Zawiercie
Motocykl: VN2000
VROC: 0

Re: wskaźnik biegów

Post autor: Polek » czw cze 13, 2019

robertp a mógłbyś wstawić tu jakiegoś linka do tego wskaźnika? Jeśli dobrze rozumiem to cała sprawa opiera się na podpięciu pod tą zaślepioną kostkę, bez fizycznej ingerencji w skrzynię biegów? Może jakieś zdjęcie tej kostki.
Pozdrawiam Marek

Awatar użytkownika
mymlon
Posty: 223
Rejestracja: śr wrz 13, 2017
Miejscowość: Wrocław
Motocykl: vulcan 1600 Classic
VROC: 0

Re: wskaźnik biegów

Post autor: mymlon » czw cze 13, 2019

Ja mam wskaźnik w mojej 1600, były właściciel go założył. Wg mnie jest zbędny, bo i tak jeżdżę na 'słuch'
Darek, Pozdrawiam
Tel. 691928378

Polek
Posty: 27
Rejestracja: czw sty 31, 2019
Miejscowość: Zawiercie
Motocykl: VN2000
VROC: 0

Re: wskaźnik biegów

Post autor: Polek » pt cze 14, 2019

Jak zacząłem jeździć motocyklem, akurat VN 2000 to mój pierwszy, brakowało mi tego po całości. Teraz już tylko przed zatrzymaniem, trasa, jadę na 5 i trzeba się zatrzymać bo światła. To co widziałem do tej pory to sporo roboty a i efekt wizualny kiepski. Ale gdyby było tak, o ile dobrze zrozumiałem roberta, że tylko wpiąć wtyczkę, no to warte rozważenia. Tylko, że robertp jakoś milczy.
Pozdrawiam Marek

Kolba
Posty: 98
Rejestracja: czw paź 02, 2014
Miejscowość: SRC
Motocykl: VN 900 Classic, HD Electra
VROC: 37533

Re: wskaźnik biegów

Post autor: Kolba » pt cze 14, 2019

miałem w 900 zaślepiona wtyczka znajduje się z prawej strony akumulatora trzeba poszukać bo może być tam gdzieś wciśnięta mi przydawał się przy 5 żeby Rakiety nie wrzucić
kolba

Awatar użytkownika
robertp
Posty: 10
Rejestracja: czw maja 09, 2019
Miejscowość: Kłobuck
Motocykl: vn 2000

Re: wskaźnik biegów

Post autor: robertp » pt cze 14, 2019

Podaje tel 509441459.Pozdrawiam

Awatar użytkownika
robertp
Posty: 10
Rejestracja: czw maja 09, 2019
Miejscowość: Kłobuck
Motocykl: vn 2000

Re: wskaźnik biegów

Post autor: robertp » pt cze 14, 2019

Marek zadzwoń num podałem to prześle ci zdjęcia tej kostki bo na forum jakoś nie umię

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Jest 1 użytkownik online :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gość

Najwięcej użytkowników (175) było online sob sty 30, 2016

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Dzisiaj urodziny obchodzą