Sprzęgło en 500 92r

Wszelkie tematy dotyczące naszych motocykli.
Dziadek60
Miejscowość: Skarżysko Kamienna
Motocykl: Kawasaki en 500

Sprzęgło en 500 92r

Post autor: Dziadek60 » sob paź 18, 2025

Siemanko! Mam pytanko. Zamierzam wymienić sprzęgło w en 500. Znalazłem w fajnej cenie komplet że sprężynami TRW. Jeśli można to proszę o podpowiedź czy TRW jest godna uwagi? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Robrob
Miejscowość: Łomża
Motocykl: BMW K1200 LT
VROC: 0

Re: Sprzęgło en 500 92r

Post autor: Robrob » ndz paź 19, 2025

TRW jedna z lepszych firm
Motocykle są jak wódka..prawdziwa jazda zaczyna się od litra..

Dziadek60

Post autor: Dziadek60 » ndz paź 19, 2025

Dzięki za podpowiedź. Byłem całe niemal swoje życie mechanikiem samochodowym (zawieszenia i hamulce) i TRW jest spoko ale nie byłem pewien jak to jest w przypadku sprzęgieł do motocykli.

Dziadek60

Post autor: Dziadek60 » śr paź 22, 2025

Hej. Mam jeszcze jedno pytanko bo niestety nie nie znalazłem żadnych informacji. W moim nowym nabytku przy zmianie każdego biegu na wyższy jak i niższy w momencie puszczenia sprzęgła słychać uderzenie i szarpnięcie. Nie sadzę aby było to normalne. Stawiam na łańcuszek sprzęgłowy ale nie wiem czy moja diagnoza jest prawidłowa. Być może ktoś miał taki przypadek ? będę wymieniał sprzęgło więc za jednym podejściem ogarnął bym i łańcuszek jeśli to jest przyczyną. Dziwne dla mnie jest to że motor ma 8500km przebiegu i jest z naprawdę pewnych rąk. Niestety ostatnimi laty większość czasu przestał w salonie przy kominku. tym bardziej ciężko mi stawiać diagnozy. Sorki za zawracanie mądrych głów i jednocześnie wielkie dzięki z góry.

ODPOWIEDZ