proglem z biegami
proglem z biegami
Witam wszystkich mam prolem z biegami po zimie dzień temu włożyłem aku do kawy odpaliłem po nagrzaniu silnika włączyłem bieg i silnik zgasł i szarpnął do przodu przed zimią wszystko było ok próbowałem na zgaszonym biegu potoczyć letko moto z wbitym biegiem ale tyle koło stawia opór i przyhamowuje i nie mam pomysłu co dalej
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: HD FLHXS
- VROC: 35582
Re: proglem z biegami
Zacznę od rzeczy najprostszych, które mi się kiedyś przydarzyły.
Czy jak włączyłeś jedynkę, to złożona była stopka? Możesz zajrzeć do czujnika stopki właśnie. Czasem się blokuje w położeniu otwartym i gasi silnik przy wbiciu biegu.
Inną sytuacją, która zdarzała mi się po dłuższym staniu, to - przy zimnym silniku - klejenie sprzęgła. Przy wbiciu jedynki szarpnięcie było tak duże, że gasiło silnik. Wystarczyło pozwolić trochę pochodzić na neutralu.
Przy okazji - czy kontrolka biegu neutralnego działa?
Czy jak włączyłeś jedynkę, to złożona była stopka? Możesz zajrzeć do czujnika stopki właśnie. Czasem się blokuje w położeniu otwartym i gasi silnik przy wbiciu biegu.
Inną sytuacją, która zdarzała mi się po dłuższym staniu, to - przy zimnym silniku - klejenie sprzęgła. Przy wbiciu jedynki szarpnięcie było tak duże, że gasiło silnik. Wystarczyło pozwolić trochę pochodzić na neutralu.
Przy okazji - czy kontrolka biegu neutralnego działa?
LwG
Łukasz czyli Skrobel
....
VN 800 Classic -> VN 900 Classic LT -> VN 1500 Nomad -> VN 1700 Nomad -> HD Street Glide Special
Łukasz czyli Skrobel
....
VN 800 Classic -> VN 900 Classic LT -> VN 1500 Nomad -> VN 1700 Nomad -> HD Street Glide Special
Re: proglem z biegami
tak stopkę zawsze składam takie przyzwyczajenie mam czujnik sprawdzę cała zimę stał na stopce to faktycznie może nie odbijać i jeszcze olej wymienię tak profilaktycznie może to być wina sprzęgła dzisiaj jak go odpalałem na starym oleju rozgrzałem go oczywiście i jak daje 1 to dalej to samo jest kontrolka biegu neutralnego działa zobaczę te parę rzeczy poszła zima biegów ni ma