Stopka w VN 1700 Vaquero

Awatar użytkownika
JAROLPH
Posty: 63
Rejestracja: ndz paź 10, 2021
Miejscowość: Drezdenko
Motocykl: VN1700 Voyager

Re: Stopka w VN 1700 Vaquero

Post autor: JAROLPH » wt paź 26, 2021

Obrazek
Taki jak prezentował Tex66
Niestety będzie wymagał przeróbki.
Postawiłem kilka wymagań.
Minimalna wysokość podnoszenia 110mm, tak aby swobodnie wsuwać pod ramę, i był jeszcze zapas na wspomniane przeróbki.
Kółka metalowe (chociaż mam obawy że będą mi płytki w garażu haratać)
No i długość łoża, i tu niestety brak w ofercie takich które by bez przeróbki odpowiadały szerokości ramy v naszych 1700.
Udźwig powyżej 600,tak żeby był spory zapas, a nie na styk.
Jest taki jeden ale na kółkach z tworzywa
I wygląda niezbyt solidnie żeby 400kg na nim stabilnie stało.
PS zaraz dostaniemy po łapach że odbiliśmy od tematu wątku
Live free or die

Awatar użytkownika
Bbaxy
Posty: 71
Rejestracja: sob paź 09, 2021
Miejscowość: Krosno
Motocykl: VN 1700 Vaquero

Re: Stopka w VN 1700 Vaquero

Post autor: Bbaxy » wt paź 26, 2021

OK już nie drążę tego tematu, wiem że jest inny wątek.

Awatar użytkownika
Bbaxy
Posty: 71
Rejestracja: sob paź 09, 2021
Miejscowość: Krosno
Motocykl: VN 1700 Vaquero

Re: Stopka w VN 1700 Vaquero

Post autor: Bbaxy » ndz lis 07, 2021

Stopka podmieniona na tą z VN 1500, problem jest taki, że uchwyt mocujący do zaczepu w ramię jest rozgięty, taki był w tej od 1500 skorygowałem go w prasie, oryginał ma to samo. Teraz mniej się kładzie.

Awatar użytkownika
JAROLPH
Posty: 63
Rejestracja: ndz paź 10, 2021
Miejscowość: Drezdenko
Motocykl: VN1700 Voyager

Re: Stopka w VN 1700 Vaquero

Post autor: JAROLPH » ndz lis 07, 2021

Czyli teoretycznie niepotrzebnie kupowałeś, i wystarczyło by na prasie skorygować?
Live free or die

Awatar użytkownika
Bbaxy
Posty: 71
Rejestracja: sob paź 09, 2021
Miejscowość: Krosno
Motocykl: VN 1700 Vaquero

Re: Stopka w VN 1700 Vaquero

Post autor: Bbaxy » ndz lis 07, 2021

To kilkadziesiąt PLN zakładam, że materiał znów się odkształci i będzie oryginał na podmianę.
Gorzej ze śrubą, spróbuję dorobić zapas.

Awatar użytkownika
Bbaxy
Posty: 71
Rejestracja: sob paź 09, 2021
Miejscowość: Krosno
Motocykl: VN 1700 Vaquero

Re: Stopka w VN 1700 Vaquero

Post autor: Bbaxy » ndz lis 07, 2021

Ale co do zasady tak. Jak masz podnośnik można zdjąć, skorygować i założyć.
Tylko trzeba pamiętać żeby prostować odpowiednią stronę uchwytu.

Awatar użytkownika
Wielebny Bolo
Posty: 1167
Rejestracja: ndz sty 14, 2018
Miejscowość: Brzeg Dolny
Motocykl: VN 2000 Parowóz
VROC: 0

Re: Stopka w VN 1700 Vaquero

Post autor: Wielebny Bolo » wt lis 09, 2021

Bbaxy pisze:
ndz lis 07, 2021
Stopka podmieniona na tą z VN 1500, problem jest taki, że uchwyt mocujący do zaczepu w ramię jest rozgięty,
Usterka stara jak świat. Właśnie prostowałem uchwyt stopki bocznej w 60 letniej Pannoni. :yeee:
Motor ma cię wszędzie zawieźć a nie zawieść wszędzie.

Awatar użytkownika
JAROLPH
Posty: 63
Rejestracja: ndz paź 10, 2021
Miejscowość: Drezdenko
Motocykl: VN1700 Voyager

Re: Stopka w VN 1700 Vaquero

Post autor: JAROLPH » czw gru 09, 2021

Diagnoza nie jest najlepsza.
Wina leży w wyrobionym otworze tego elementu który trzyma stopkę.
Więc samo doginanie, czy wymiana na inną stopkę, na wiele się nie zda.
Live free or die

Awatar użytkownika
Bbaxy
Posty: 71
Rejestracja: sob paź 09, 2021
Miejscowość: Krosno
Motocykl: VN 1700 Vaquero

Re: Stopka w VN 1700 Vaquero

Post autor: Bbaxy » czw gru 09, 2021

No to umnie nie byo takiego efektu, lipnie to jest rozwiazane.

Fred
Posty: 7
Rejestracja: czw wrz 11, 2014
Miejscowość: Skierniewice
Motocykl: VN 1700
VROC: 0

Re: Stopka w VN 1700 Vaquero

Post autor: Fred » czw gru 30, 2021

witam jeszcze w starym roku ja u siebie zalozylem stopke od vn 800 robi robote mala przerobka przy czujniku .jesli chodzi o luzy to wyrabiaja sie otwory w stopce i wycina sie sruba ale tokarz zalatwil sprawe za 30 zl.

Awatar użytkownika
JAROLPH
Posty: 63
Rejestracja: ndz paź 10, 2021
Miejscowość: Drezdenko
Motocykl: VN1700 Voyager

Re: Stopka w VN 1700 Vaquero

Post autor: JAROLPH » sob sty 15, 2022

Dziś założyłem stopkę od VN 1500.
Jest ona masywniejsza i dłuższa od oryginalnej stopki VN 1700 Voyager.
Tak ja pisał Tex66 pasuje idealnie, i motocykl od razu stoi wyżej, tak jak powinien.
Podmiana stopki to taki zabieg na skróty, bo problem był i jest, w wyrobionym otworze na mocowaniu stopki.
Widać gołym okiem jego owal.
Live free or die

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Jest 1 użytkownik online :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gość

Najwięcej użytkowników (176) było online śr wrz 15, 2021

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Dzisiaj urodziny obchodzą