góosniki do vn 1700
-
- Miejscowość: Gryfino
- Motocykl: Kawasaki vulcan
- VROC: 0
góosniki do vn 1700
witam moze ktos wie jakie powinno sie zamontować głosniki tak zeby grały jak orginalne
- Krzyszttof
- Miejscowość: Polska Prawie Centralna
- Motocykl: Vulcan Vaquero
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: HD FLHXS
- VROC: 35582
A gdzie w ogóle w Vaquero są montowane tylne głośniki? Oryginalna instalacja je w ogóle przewiduje? Do Voyagera wiem, że można kupić akcesoryjne głośniki, które montuje się obok oparcia pasażera. Ale w Vaquero jakoś tego nie widzę.
LwG
Łukasz czyli Skrobel
....
VN 800 Classic -> VN 900 Classic LT -> VN 1500 Nomad -> VN 1700 Nomad -> HD Street Glide Special
Łukasz czyli Skrobel
....
VN 800 Classic -> VN 900 Classic LT -> VN 1500 Nomad -> VN 1700 Nomad -> HD Street Glide Special
- Krzyszttof
Skrobelku, specjalnie dla CiebieSkrobel pisze:A gdzie w ogóle w Vaquero są montowane tylne głośniki? Oryginalna instalacja je w ogóle przewiduje? Do Voyagera wiem, że można kupić akcesoryjne głośniki, które montuje się obok oparcia pasażera. Ale w Vaquero jakoś tego nie widzę.

5,25"
subwoofer 7"
Zastanawiałem się nad takimi, ale mi szkoda miejsca w kufrach.
Co do kasy, to głośniki 5,25" to koszt około 450zł, wzmacniacz, ażeby to wszystko miało ręce i nogi od 500zł w górę, adaptery na kufry około 400zł, kabelki, do wzmacniacza i instalacji +100zł, do wszystkiego należy doliczyć przesyłkę i/lub ewentualną robocizne.Orzel pisze:Na głośniki 2000 koła to z czego one są...
2000 tyśki jak nic się uzbiera.

Co do instalacji na oryginalnym radiu, to jest pod siedzeniem.
TU jest film obrazujący co gdzie i jak.
Wybierając głośniki, pamiętaj żeby miały atest MARINE.
Po więcej informacji odsyłam do facebooka.
- Krzyszttof
- Skrobel
No tak... ale do tego trzeba popsuć kufry... Nie wspominając o redukcji ich pojemności. Jeśli kiedyś będziesz chciał wrócić do "fabryki" to koszty będą jeszcze większe.
Na szczęście każdy postępuje wedle własnego uznania.
Na szczęście każdy postępuje wedle własnego uznania.

LwG
Łukasz czyli Skrobel
....
Łukasz czyli Skrobel
....
- Skrobel
Muszę jeszcze dodać, że jeździłem wprawdzie może dwoma motocyklami, w których były głośniki ale w obu przypadkach muzyka w czasie jazdy mi bardziej przeszkadzała niż pomagała. W kasku i w szumie powietrza do uszu i tak docierają głównie jakieś denerwujące szczątki wysokich tonów.
W wolniejszej jeździe miejskiej, na skrzyżowaniach, owszem może i jeszcze bym zrozumiał. Ale przyznaję też, że jechałem łącznie może przez godzinę, toteż mogę być nieobiektywny.
W trasie dużo lepiej dla mnie sprawdzają się głośniki (interkom) w kasku. Choć nawet tutaj przy szybszej jeździe raczej jakieś gadanie (podcasty, audiobooki) niż muzyka.
W wolniejszej jeździe miejskiej, na skrzyżowaniach, owszem może i jeszcze bym zrozumiał. Ale przyznaję też, że jechałem łącznie może przez godzinę, toteż mogę być nieobiektywny.
W trasie dużo lepiej dla mnie sprawdzają się głośniki (interkom) w kasku. Choć nawet tutaj przy szybszej jeździe raczej jakieś gadanie (podcasty, audiobooki) niż muzyka.
LwG
Łukasz czyli Skrobel
....
Łukasz czyli Skrobel
....
- Wielebny Bolo
- Miejscowość: Brzeg Dolny
- Motocykl: VN 2000 Parowóz
- Emil
- Miejscowość: Koszalin
- Motocykl: Kawasaki VN 1700 Voyager, GTR 1400
Przejeździłem Voyagerem cały zeszły sezon, zrobiłem około 12 tyś.km radio włączyłem może cztery razy podczas jazdy. Jadąc przez Mielno 30 km/h. Jak dla mnie mogło by nie być tam wcale radia. Zamiast wydawać na głośniki i sprzęt który użyjesz w najlepszym przypadku dziesięć razy. Wydaj tą kasę na lepszą kurtkę, kask, rękawice, a za resztę zalej moto do pełna i przed siebie
Pozdrawiam LwG

Pozdrawiam LwG

- Smoku
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Voyager 1700Były:Nomad 1500 FI`03,800 Classic
Każdy ma to co uważa. To, że Ty nie używasz radia nie oznacza, że nikt z niego nie korzysta.Emil pisze: Zamiast wydawać na głośniki i sprzęt który użyjesz w najlepszym przypadku dziesięć razy. Wydaj tą kasę na lepszą kurtkę, kask, rękawice, a za resztę zalej moto do pełna i przed siebie
Ja w zeszłym sezonie zrobiłem 16000km i nie pamiętam ani jednego kilometra bez radia.
Głównie słucham muzyki z telefonu i do 140 km/h jest nie najgorzej, o ile w pobliżu nie ma nikogo z pustymi wydechami.
Nie jest do zestaw audiofilski, ale umila czas.
Włożyć kask, buty , skórę
I ruszyć w świat gdzie nowy świt
Będzie witał cię i kładł się do stóp
Każdy zakręt wiatr ułoży z chmur
I ruszyć w świat gdzie nowy świt
Będzie witał cię i kładł się do stóp
Każdy zakręt wiatr ułoży z chmur
- MaciekSz
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: -----
- VROC: 32197
Porównanie zestawu Smoka i tego, co można zainstalować w GoldWingu.Smoku pisze: Nie jest do zestaw audiofilski, ale umila czas.
https://www.youtube.com/watch?v=CDi6mAiN-Rs&t=386s
Sorry Smoku

MaciekSz
Jest: HD Ultra Limited
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT, K1200LT
VROC #32197

Jest: HD Ultra Limited
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT, K1200LT
VROC #32197

- Wielebny Bolo
- Miejscowość: Brzeg Dolny
- Motocykl: VN 2000 Parowóz
MaciekSz pisze:He, he i impreza w remizie gotowaSmoku pisze:
Porównanie zestawu Smoka i tego, co można zainstalować w GoldWingu.
https://www.youtube.com/watch?v=CDi6mAiN-Rs&t=386s
Sorry Smoku![]()
![]()
Motor ma cię wszędzie zawieźć a nie zawieść wszędzie.