Pali główny bezpiecznik - chodzi jeden gar

MaszaMadafaka
Posty: 18
Rejestracja: pn lis 11, 2013
Miejscowość: Okolice Tarnowa
Motocykl: Kawasaki Vulcan 1500 Nomad
VROC: 0

Pali główny bezpiecznik - chodzi jeden gar

Post autor: MaszaMadafaka » pt lut 24, 2017

Cześć. Niestety jestem laikiem jeśli chodzi o mechanikę. Wybaczcie.
Zauważyłem że po kolejnym zimowaniu, gdy odpalam Kawę i zrobię kilka km , pali mi główny bezpiecznik (ten za pojemnikiem z płynem- czerwona gumowa nakładka) Od trzech sezonów wymiana bezpiecznika pomaga - wyjeżdzam, elektryka nagle pada zupelnie, wymieniam go na nowy na wiosnę i cały sezon jest git. Niestety dzisiaj sytuacja się powtórzyła ale już bardziej radykalnie :/ Po odpaleniu i ruszeniu zauważyłem że brak mu mocy i lekko "pierdzi" Gdy przyłożyłem dłonie do wydechów , z lewego leciało zimne powietrze , lewa Cobra w ogóle się nie grzeje. Klapanie, brak mocy, zimny lewy wydech - jako zupełny laik próbuje zdiagnozować - nie chodzi jeden z garów. I nagle znowu pali główny bezpiecznik. Rozbieram wszystko, wymieniam bezpiecznik , odpalam - sytuacja sie powtarza - odpala na jeden gar na chwile i zaraz pali bezpiecznik :/ Gdzie go może boleć? Zawsze zwalałem to na poczet zimy - w moim garażu jest lekka wilgoć , szron na stykach, wilgoć - spali po zimie raz ,wymieniam i po sprawie. Tym razem jest coś bardziej na rzeczy. Zresztą , od dwóch lat mam nowy , z naprawdę wyższej pólki akumulator, a mimo wszystko jak postoi dłużej motor ( tydzień w lecie) to już ma problemy z odpaleniem.
Jesteś zwycięzcą!!

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Jest 2 użytkowników online :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 2 gości

Najwięcej użytkowników (175) było online sob sty 30, 2016

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Dzisiaj urodziny obchodzą