problem z jednym garem
problem z jednym garem
vitajcie , dziś próbowałem odpalić moją bestię ale skończyło się niepowodzeniem
, jeden z cylindrów nie pali
. Podejrzewam świece i tu pojawił się problem , do świecy osadzonej głębiej nie mogę się dostać
, czy potrzebny jest jakiś specjalny klucz 
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
Re: problem z jednym garem
jedyne co mi przychodzi do głowy to dłuższy klucz do świec..... ja nie miałem problemów....Fatman pisze:vitajcie , dziś próbowałem odpalić moją bestię ale skończyło się niepowodzeniem, jeden z cylindrów nie pali
. Podejrzewam świece i tu pojawił się problem , do świecy osadzonej głębiej nie mogę się dostać
, czy potrzebny jest jakiś specjalny klucz
-
januszek
Dlatego Ci "omyka" , bo masz niewłaściwy klucz - musi być bardzo cienki tzn. ścianki klucza muszą być cienkie aby głęboko wszedł i żadnych pneumatyków . Dopasuj porządny klucz i spróbuj odkręcać , jak się poruszy z pół obrotu to psiknij WD - odczekaj - poruszaj znowu w lewo , w prawo - WD i po chwili na bank odkręcisz.
-
januszek
Żadnego stożka tam nie ma - masz za duży klucz . Nie pamiętam w tej chwili jaki nr. klucza , ale będzie to albo 18 , albo 16 . Zmierz na tej świecy z drugiej strony suwmiarką - ile pokarze to taki klucz , lub spróbuj płaski przymierzyć z tej strony dla pewności . Szlifować nie radzę , bo nigdy nie zrobisz tego równo , a nierównym kluczem bardzo łatwo uszkodzić (ukręcić) świecę . W Brico kup długi klucz nasadowy i daj do tokarza aby Ci na maxa ztoczył - porządne narzędzie to podstawa sukcesu - nie śpiesz się - do wiosny jeszcze "kilogram czasu" - zdążysz - zrób dobry klucz...
-
Konrad
- Miejscowość: Lublin
- Motocykl: VN1700 NOMAD
- VROC: 34019
Prawdopodobnie jest tak jak u mnie klucz 18 ale zwykła długa nasadka ma za grube ścianki i nie wchodzi do końca. Efektem jest brak możliwości odkręcenia a dokładnie masz uczucie jakby klucz przeskakiwał. Osobiście nie szukałem kluczy oryginalnych tylko zeszlifowałem nasadkę na końcu i bez problemu daje rade.
Pozdrawiam Konrad
VROC #34019
VROC #34019
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438