Jak łączyć łańcuch?
- Onufry
- Miejscowość: Poznań
- Motocykl: Kawasaki VN 800 classik
- VROC: 32979
Jak łączyć łańcuch?
Jak w temacie, jak łączycie łańcuchy? zakuwacie zakuwarką czy kupujecie zakute i demontujecie wahacz żeby założyć , czy zakładacie spinkę? bo mam dylemat co wybrać i jak założyć. :shock: :shock:
- Onufry
- Miejscowość: Poznań
- Motocykl: Kawasaki VN 800 classik
- VROC: 32979
łańcuch
no tak jak robisz to w warsztacie lub masz zakuwarke to nie ma problemu, ale jak robisz to sam i nie masz zakuwarki to wolę kupić łańcuch zakuty i zdjąć wachacz niż kombinować, a prędkości obrotowe nic do spinki nie mają, spinki generalnie używa się do 60 kM, powyżej zakuwa ,jak dobrze założysz spinkę to niema prawa się nic stać,a trawnikowi z tego co pamiętam pękł za zakuciem lub spinką bo nie widziałem czy miał spinkę czy zakuty, :roll: :roll:
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Zobacz gdy masz odpowiednio naciągnięty łańcuch ile możesz odciągnąć po środku zębatki tylnej będziesz wiedział jak masz wyciągnięty łańcuchbodzio61 pisze:to ja się waz zapytam a jakie koledzy mają przebiegi w waszych vn i co ile wymieniacie te napędy bo jak rany nie rozumiem mój ma 49tys i napęd jak na moje oko jeszcze do kapitalki dolata,albo mam kiepskie oko.........pozdrawiam...b61.