podgłośnienie oryginalnego tłumika Driftera vn800 - czy ktoś
- Wowo
- Miejscowość: Stalowa Wola
- Motocykl: VN800 Drifter
- VROC: 0
podgłośnienie oryginalnego tłumika Driftera vn800 - czy ktoś
Koledzy, czy ktoś z was pogłaśniał  oryginalny wydech Driftera 800. Jesli tak to jak i czy pomogło

Tak, ja "usunąłem" ostatnią ściankę tłumiącą- wkleję tutaj mój opis z prezentacji motocykla- możesz ją znaleźć w odpowiednim dziale
Ingerowałem również w dźwięk motocykla. Po pierwszym odpaleniu (i zakupie modułu) dźwięk mi się bardzo nie podobał- więc włożyłem zbrojony pręt w wydech (wystającą rurkę po odkręceniu tego "rybiego ogona") i pier..... kilka razy młotkiem aby w jednym z kanałów tłumiących zrobić dziurę.
Efekt był fajny- gdyż moto dostało większego basu, i o ile przy stałej jeździe silnik chodził cicho, tak podczas przyśpieszania wszyscy się oglądali.
Po tegorocznym (2015) zlocie w Kole i popisu chłopaków na test db wydechów, stwierdziłem, że raz się żyje i trzeba coś jeszcze zmienić - stąd też uciąłem końcówkę wydechu (tą wystającą rurkę o której wspominałem) i wyrzuciłem jedną ze ścianek, w której ta rurka była zatopiona. Efekt - mega głośno i basowo, na pewno przekroczyłem limit 96 db, ale mam patent na ciche przejeżdżanie obok Misiaków co by nie wzbudzić ich podejrzeń Mi w trakcie jazdy jest przyjemnie, nadal robię kilometry i cieszę się z min przechodniów
 Mi w trakcie jazdy jest przyjemnie, nadal robię kilometry i cieszę się z min przechodniów

Ingerowałem również w dźwięk motocykla. Po pierwszym odpaleniu (i zakupie modułu) dźwięk mi się bardzo nie podobał- więc włożyłem zbrojony pręt w wydech (wystającą rurkę po odkręceniu tego "rybiego ogona") i pier..... kilka razy młotkiem aby w jednym z kanałów tłumiących zrobić dziurę.
Efekt był fajny- gdyż moto dostało większego basu, i o ile przy stałej jeździe silnik chodził cicho, tak podczas przyśpieszania wszyscy się oglądali.
Po tegorocznym (2015) zlocie w Kole i popisu chłopaków na test db wydechów, stwierdziłem, że raz się żyje i trzeba coś jeszcze zmienić - stąd też uciąłem końcówkę wydechu (tą wystającą rurkę o której wspominałem) i wyrzuciłem jedną ze ścianek, w której ta rurka była zatopiona. Efekt - mega głośno i basowo, na pewno przekroczyłem limit 96 db, ale mam patent na ciche przejeżdżanie obok Misiaków co by nie wzbudzić ich podejrzeń
 Mi w trakcie jazdy jest przyjemnie, nadal robię kilometry i cieszę się z min przechodniów
 Mi w trakcie jazdy jest przyjemnie, nadal robię kilometry i cieszę się z min przechodniów- Barney
- Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki
- Motocykl: VN 800E Drifter, VN 1700 Nomad
- VROC: 35325
... ja jej nie usuwalem, ale ponawiercalem otwory i tez sie poprawilo ...misiek735 pisze:Tak, ja "usunąłem" ostatnią ściankę tłumiącą- włożyłem zbrojony pręt w wydech (wystającą rurkę po odkręceniu tego "rybiego ogona") i pier..... kilka razy młotkiem aby w jednym z kanałów tłumiących zrobić dziurę.
 VROC #35325
"Jeśli pijąc alkohol - jestem alkoholikiem
to czy pijąc Fantę - będę fantastyczny ...? "
						"Jeśli pijąc alkohol - jestem alkoholikiem
to czy pijąc Fantę - będę fantastyczny ...? "
Kurde ja właśnie stoję przed podobnym problemem. Mój VN 800 jest za cichy, ale tłumiki są w tak dobrym stanie, że aż szkoda. Się zastanawiam właśnie czy nie kupić jakichś w gorszym stanie, wymienić i te wybebeszyć   
   kwestia tylko, czy przewierty, czy wyszarpać wszystko ze środka? Jak tłumik jest pusty, to da się jakoś obok misiaczków przejechać, żeby się nie doj...walili??
 kwestia tylko, czy przewierty, czy wyszarpać wszystko ze środka? Jak tłumik jest pusty, to da się jakoś obok misiaczków przejechać, żeby się nie doj...walili??

kwestia tylko, czy przewierty, czy wyszarpać wszystko ze środka? Jak tłumik jest pusty, to da się jakoś obok misiaczków przejechać, żeby się nie doj...walili??- Szczotka
- Miejscowość: Lublin
- Motocykl: Honda VTX 1800C
- VROC: 0
To jak masz oryginały w dobrym stanie to tak je zostaw, być może przydadzą się kiedyś przy sprzedaży i wymianie "na większy", albo jak policjanty zabiorą Tobie dowód za zbyt głośne wydechy   . A poszukaj w sieci używanych przelotów, wymień, wyreguluj gaźnik i będziesz miał pier......cie przy każdym odkręceniu manetki i jeszcze dodatkowo ogień z rur
 . A poszukaj w sieci używanych przelotów, wymień, wyreguluj gaźnik i będziesz miał pier......cie przy każdym odkręceniu manetki i jeszcze dodatkowo ogień z rur   

. A poszukaj w sieci używanych przelotów, wymień, wyreguluj gaźnik i będziesz miał pier......cie przy każdym odkręceniu manetki i jeszcze dodatkowo ogień z rur

Lisu86 pisze:Kurde ja właśnie stoję przed podobnym problemem. Mój VN 800 jest za cichy, ale tłumiki są w tak dobrym stanie, że aż szkoda. Się zastanawiam właśnie czy nie kupić jakichś w gorszym stanie, wymienić i te wybebeszyć

Pozdrawiam
__
Marcin
						__
Marcin
No właśnie przeszukuję internety w poszukiwaniu innych tłumikówSzczota pisze:To jak masz oryginały w dobrym stanie to tak je zostaw, być może przydadzą się kiedyś przy sprzedaży i wymianie "na większy", albo jak policjanty zabiorą Tobie dowód za zbyt głośne wydechy. A poszukaj w sieci używanych przelotów, wymień, wyreguluj gaźnik i będziesz miał pier......cie przy każdym odkręceniu manetki i jeszcze dodatkowo ogień z rur

Kwestia tylko czy nawiercać, czy od razu całość wyszarpać?
 Kwestia tylko czy nawiercać, czy od razu całość wyszarpać?"Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać."
- Ernest Hemingway
						- Ernest Hemingway