Informatyzacja

Sprawy techniczne, komentarze, propozycje, uwagi.
Awatar użytkownika
Andrzej
Posty: 952
Rejestracja: pn kwie 05, 2010
Miejscowość: Nadarzyn
Motocykl: VN 900 Classic - "Pimpuś"
VROC: 31877
Kontakt:

Post autor: Andrzej » śr sty 04, 2012

Badger pisze:a z mac'iem to miałem tyle do czynienia co wiem, że Ty go używasz
musiałbym spróbować
To uważaj bo u mnie była to kosztowna próba. :) Po dwóch dniach na maku wiedziałem, że nigdy więcej windowsa, mimo że całą firmę mam na systemach M$ łącznie z własnym serwerem exchange, a to nie ułatwia przejścia.... jednak nigdy więcej wingrozy :)

"Ale to tylko moje zdanie" - jak mawiał pewien Krzysztof w pewnych Gawędach Motocyklowych :)

Awatar użytkownika
Sheriff
Posty: 796
Rejestracja: pt cze 11, 2010
Miejscowość: Koog aan de Zaan
Motocykl: Versys 1000 GT
VROC: 30486

Post autor: Sheriff » pt sty 06, 2012

Co do AutoMapy to ja używam najnowszych map bez połączenia z netem i nic się nie dzieje ba nawet od pół roku subskrypcji nie wykupiłem a i tak miesiąc po jej wygaśnięciu ściągnąłem jeszcze najnowsze mapy.

Awatar użytkownika
Badger
Posty: 3335
Rejestracja: pn kwie 05, 2010
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: Blue Lady + Osiołek
VROC: 29218

Post autor: Badger » pt sty 06, 2012

ale ja nie mówię, ze z tym jest problem/

problem jest w tym, że producent automapy zmusza mnie do zakupu nowego urządzenia, zeby ten jego program mógł spokojnie pracować.
mnie wkurza to, ze wydają program zintegrowany z mapami, a wolałbym oddzielnie.
oczywiście dotyczy to map Polski, bo z europejskimi jest inna bajka
pie.....lę, nie myję

Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga

Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.

Trufel

Post autor: Trufel » pt sty 06, 2012

ja nie mam takich problemów jak wy bracia , biorę mapę a jak nie mam to kupuje na stacji i jazda i nie jeżdżę gdzieś po polach :ok:

Awatar użytkownika
mirad
Posty: 991
Rejestracja: pn maja 31, 2010
Miejscowość: Mazowsze
Motocykl: VN 2000 Classic
VROC: 32433

Post autor: mirad » pt sty 06, 2012

Trufel pisze:ja nie mam takich problemów
No to masz szczęście: wjechałem do Kijowa na GPS-ie, ale okazało się, że k. :cenzura: obejmuje tylko kawałek miasta (!!!!!!!!). :wall: Dopiero chyba w ósmej stacji benzynowej dostałem mapę Kijowa. Tymczasem ściemniło się, oznakowanie ulic właściwie nie istnieje, a miasto duże i miejscami ruch jakiego w PL nie ma nigdzie. Na szczęście znalazł się tubylec co ma rodzinę w PL ( Częstochowa, pozdrawiam ) i popilotował na miejsce. Zajęło mi to jakieś 3,5 godziny.

Zdrowia życzę.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !

Trufel

Post autor: Trufel » pt sty 06, 2012

ale dałeś rade ha i to jest najważniejsze i znowu okazuję się że mapa jest jednak mniej zawodna niż jakiś tam śmieszny GPS . GPS nie zwalnia od myślenia bez obrazy panie i panowie :thumbup:

Awatar użytkownika
Badger
Posty: 3335
Rejestracja: pn kwie 05, 2010
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: Blue Lady + Osiołek
VROC: 29218

Post autor: Badger » pt sty 06, 2012

a kto mówi o braku myślenia - ja nie mówię o wyższości nawigacji nad mapą (chyba nikt na ten temat nie mówił) tylko mówię, że wkurwia mnie zachowanie firmy Aqurat (producenta automapy).



a jesli już mówimy o mapach drukowanych - to sorki, ale przestawianie się gps na druk to jak przestawianie się z motocykla na sandały z brzozowej kory
pie.....lę, nie myję

Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga

Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.

Awatar użytkownika
Zdziś
Posty: 923
Rejestracja: czw cze 24, 2010
Miejscowość: Białystok
Motocykl: VN1600 NOMAD
VROC: 34481

Post autor: Zdziś » sob sty 07, 2012

Badger chyba trza wymienić sprzęty mój też trzeszczy i co nie tylko a za tę kasę co go kupiłem to dziś miałbym ze 3 nawi BECER no ale wiadomo po co nowe jak stare dobre :p
zdziś

Awatar użytkownika
MaciekSz
Posty: 2220
Rejestracja: ndz maja 09, 2010
Miejscowość: Pruszków
Motocykl: VN 1700 Nomad B&W
VROC: 32197

Post autor: MaciekSz » sob sty 07, 2012

Badger pisze: a jesli już mówimy o mapach drukowanych - to sorki, ale przestawianie się gps na druk to jak przestawianie się z motocykla na sandały z brzozowej kory
A ja jakoś nie mogę pozbyć się nawyku posiadania w samochodzie mapy polski /regionu w który jadę na papierze. Mimo nadmiernego korzystania z nawigacji GPS...
MaciekSz
Jest: VN 1700 Nomad B&W
Był Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE, Er6N
VROC #32197
Obrazek

Awatar użytkownika
Zdziś
Posty: 923
Rejestracja: czw cze 24, 2010
Miejscowość: Białystok
Motocykl: VN1600 NOMAD
VROC: 34481

Post autor: Zdziś » sob sty 07, 2012

Maćku słuszny nawyk a nawet kiedyś zapomniałem i k :cenzura: kupić nie można było :wall:
zdziś

Awatar użytkownika
Badger
Posty: 3335
Rejestracja: pn kwie 05, 2010
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: Blue Lady + Osiołek
VROC: 29218

Post autor: Badger » sob sty 07, 2012

ja w samochodzie zawsze mam mapy papierowe, taką kodową Polski, i kilku regionów po których się najczęściej poruszam. Ale przy mojej pracy, gdybym miał korzystać tylko z map papierowych (każdego miasta i miejscowości, która odwiedzam) tobym nie wyrobił z kasą na wszystkie mapki lub wydruki ;)


a propos komputaryzacji to ostatnio przeraża mnie wstawianie w każde urządzenia modułu wi-fi - niedługo mikrofalówka i suszarka też będzie miała dostęp do netu :)
chociaż słyszałem, że są lodówki, które monitorują swoją zawartość i są w stanie przygotować listę zakupową - to by było nawet niezłe :D
pie.....lę, nie myję

Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga

Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.

Awatar użytkownika
mirad
Posty: 991
Rejestracja: pn maja 31, 2010
Miejscowość: Mazowsze
Motocykl: VN 2000 Classic
VROC: 32433

Post autor: mirad » sob sty 07, 2012

Badger pisze:wstawianie w każde urządzenia modułu wi-fi
To jest bezprzewodowe przywiązywanie klienta do producenta.
No, a tzw. wypas sprzętu różnorakiego? Ilość kombinacji programów w przeciętnej pralce dorównuje chyba ilości procedur pilota samolotu bojowego, a korzysta się z dwóch, trzech. W komórce ilość funkcji przerasta przeważnie możliwości percepcji i potrzeb. Ale nie rusza mnie to. Jak kupuję zmywarkę czy pralkę to najprostszą, ale od markowego producenta. Chociaż czasem nie jest to łatwe, bo u nas wybór marniutki. Czekam na obiecaną autostradę ze 100lnicy do Berlina, będę jeździł nawet po ciekawe piwo.

:clap:
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !

Awatar użytkownika
Abrams
Posty: 4168
Rejestracja: pn kwie 12, 2010
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: VN2000 Limited '05
VROC: 29561
Kontakt:

Post autor: Abrams » sob sty 07, 2012

Bogu wal do sznura... toż to XXI wiek :D :D :D :D
VN2000 Limited '05 Special Polar Polish Winter Edition II 113KM

VROC #29561

Awatar użytkownika
mirad
Posty: 991
Rejestracja: pn maja 31, 2010
Miejscowość: Mazowsze
Motocykl: VN 2000 Classic
VROC: 32433

Post autor: mirad » sob sty 07, 2012

Abrams pisze:toż to XXI wiek
Gdzieniegdzie podobno nastał. :cool:
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Jest 3 użytkowników online :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 3 gości

Najwięcej użytkowników (175) było online sob sty 30, 2016

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości

Dzisiaj urodziny obchodzą