A to widzieliście?
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
A to widzieliście?
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
Re: A to widzieliście?
i uszyKrasnal pisze: gdzie ludzie mają oczy...
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- Albert
- Miejscowość: Błonie
- Motocykl: VN 1600 Classic, Kawasaki Versys 1000
- VROC: 0
Mimo wszystko w ten sposób ruchu na autostradzie się nie zatrzymuje. Dużo jeżdżę i takiej głupoty jak ten policjant zrobił to nie widziałem. Powinien wjechać na autostradę wjazdem wcześniej i na kogutach wyhamować ruch. Nigdy w ten sposób.
Człowiek jest niczym, czyny są wszystkim.
Człowiek to dusza w ciele zwierzęcia.
- Andrzej
- Miejscowość: Nadarzyn
- Motocykl: VN 900 Classic - "Pimpuś"
- VROC: 31877
Dokładnie tak. To jest autostrada a nie droga przez Pcim (z całym szacunkiem dla Pcimia). Dlaczego na autostradzie jedziesz 180 w zakręt w który na normalnej drodze jechałbyś 90??? Bo właśnie jesteś na autostradzie i ostatnia rzecz jakiej się możesz spodziewać to motocykl blokujący pas. Tu niby prosta, ale zasada ta sama.Albert pisze:Mimo wszystko w ten sposób ruchu na autostradzie się nie zatrzymuje. Dużo jeżdżę i takiej głupoty jak ten policjant zrobił to nie widziałem. Powinien wjechać na autostradę wjazdem wcześniej i na kogutach wyhamować ruch. Nigdy w ten sposób.
... i nie mylmy posiadacza motocykla z motocyklistą ...
- MaciekSz
- Motocykl: -----
- VROC: 32197
Eeee... Nie zgodzę się. Skoro TIRowi udało się wyminąć, to osobówka tym bardziej powinna. Policjant zablokował prawy pas, żeby nadjeżdżający konwój mógł szybko włączyć się do ruchu. A że trafił się palant, co zamiast przed siebie patrzy Bóg wie gdzie...Valecki pisze:Blokadę na drodze, a tym bardziej na autostradzie, trzeba przeprowadzić z głową. A jak widać na załączonym obrazku kolega na motocyklu wykazał się zupełnym brakiem wyobraźni pakując się na środek pasa.... Poza tym, że uprzywilejowany nie zawsze znaczy, że ma pierwszeństwo.
Nikt nie mówił, że jazda na motocyklu jest bezpiecznym hobby, o pracy na nim nie wspominając...
MaciekSz
Jest: HD Ultra Limited
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT, K1200LT
VROC #32197

Jest: HD Ultra Limited
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT, K1200LT
VROC #32197

- Albert
- Miejscowość: Błonie
- Motocykl: VN 1600 Classic, Kawasaki Versys 1000
- VROC: 0
Nie miał prawa w ten sposób tego zrobić. To tak jak by na torze formuły wyjechał wóz techniczny i stanął w poprzeg. Wystarczyło by jakby karetka na kogutach normalnie włączyła się do ruchu.Abrams pisze: A Policjant jako blokujący miał prawo tak zabezpieczyć pas dla nadjeżdżających
[ Dodano: Wto Gru 07, 2010 ]
Po to jest autostrada że wiesz, że jadąc nic w poprzeg ci nie stanie a jeżeli już to powinien to zrobić z pasa awaryjnego. Stać i machać czymś żeby auta wychamowały. A tir ominął bo miał lewy wolny a jakby nie miał????mpszyman pisze: Eeee... Nie zgodzę się. Skoro TIRowi udało się wyminąć, to osobówka tym bardziej powinna. Policjant zablokował prawy pas, żeby nadjeżdżający konwój mógł szybko włączyć się do ruchu. A że trafił się palant, co zamiast przed siebie patrzy Bóg wie gdzie...
Człowiek jest niczym, czyny są wszystkim.
- Andrzej
- Miejscowość: Nadarzyn
- Motocykl: VN 900 Classic - "Pimpuś"
- VROC: 31877
Coś mi to nie wygląda na normalną akcję. Czy każda karetka dostaje eskortę i blokadę autostrady żeby się włączyć do ruchu?? Chyba nie. Może wieźli jakiegoś VIP'a i chłopaków trema zżarła.... wygląda to na nietypową akcję i się chyba kolega po prostu troszkę przestarał....
... i nie mylmy posiadacza motocykla z motocyklistą ...
-
- Miejscowość: Poznań
- Motocykl: Vulcan VN1500 FI Classic
- VROC: 31381
Tak czy siak trzeba włączyć myślenie zwłaszcza przy takich akcjach, bo jadący autostradą przypadkowy dzięcioł nie podejrzewa nawet, że mu za chwilę ktoś na moto na środku pasa wyrośnie. Podchodząc do takich spraw schematycznie, później mamy tabliczki w stylu:mpszyman pisze:Eeee... Nie zgodzę się. Skoro TIRowi udało się wyminąć, to osobówka tym bardziej powinna. Policjant zablokował prawy pas, żeby nadjeżdżający konwój mógł szybko włączyć się do ruchu. A że trafił się palant, co zamiast przed siebie patrzy Bóg wie gdzie...Valecki pisze:Blokadę na drodze, a tym bardziej na autostradzie, trzeba przeprowadzić z głową. A jak widać na załączonym obrazku kolega na motocyklu wykazał się zupełnym brakiem wyobraźni pakując się na środek pasa.... Poza tym, że uprzywilejowany nie zawsze znaczy, że ma pierwszeństwo.
Nikt nie mówił, że jazda na motocyklu jest bezpiecznym hobby, o pracy na nim nie wspominając...
"Tu leży ten, który miał pierwszeństwo"
- Badger
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
do humoru się nie nadaje: http://www.youtube.com/watch?v=w55EyGTQ ... r_embedded#!
patrzcie na minutę 3:13
patrzcie na minutę 3:13
pie.....lę, nie myję
- Abrams
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Zawsze masz prawo spodziewać się na Autostradzie korka kolizji lub innej groźnej sytuacjiAlbert pisze:Nie miał prawa w ten sposób tego zrobić. To tak jak by na torze formuły wyjechał wóz techniczny i stanął w poprzeg. Wystarczyło by jakby karetka na kogutach normalnie włączyła się do ruchu.Abrams pisze: A Policjant jako blokujący miał prawo tak zabezpieczyć pas dla nadjeżdżających
[ Dodano: Wto Gru 07, 2010 ]Po to jest autostrada że wiesz, że jadąc nic w poprzeg ci nie stanie a jeżeli już to powinien to zrobić z pasa awaryjnego. Stać i machać czymś żeby auta wychamowały. A tir ominął bo miał lewy wolny a jakby nie miał????mpszyman pisze: Eeee... Nie zgodzę się. Skoro TIRowi udało się wyminąć, to osobówka tym bardziej powinna. Policjant zablokował prawy pas, żeby nadjeżdżający konwój mógł szybko włączyć się do ruchu. A że trafił się palant, co zamiast przed siebie patrzy Bóg wie gdzie...
I tu nie można tłumaczyć że jadę autostradą to gnam ile wlezie i nie patrzę co się dzieje
Może to karetka z prezydentem była i stąd taka eskorta i reszt kto to wie...
- Arezy
- Miejscowość: Wyszków
- Motocykl: VULCAN 1600 Clasic A
- VROC: 33134
Abrams, to coś dla Ciebie jak nie możesz doczeka się wiosny
Może znów wycieczka na Śląsk.
http://www.youtube.com/watch?v=I4v6hP9Nw5A

http://www.youtube.com/watch?v=I4v6hP9Nw5A
Jak podróżować to tylko na dwóch kołach o~`o , jak polować to tylko z aparatem [o]