A to widzieliście?

Luźne temaciki. Bez cenzury ;)
Awatar użytkownika
Krasnal
Miejscowość: UK & Piotrków T.
Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
VROC: 32105

A to widzieliście?

Post autor: Krasnal » pn gru 06, 2010

...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...

+44 7540233074

Luzak

Post autor: Luzak » pn gru 06, 2010

Masakra. Pewnie pisał sms-a albo jadł pizzę.

Awatar użytkownika
Badger
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: Blue Lady + Osiołek
VROC: 29218

Re: A to widzieliście?

Post autor: Badger » pn gru 06, 2010

Krasnal pisze: gdzie ludzie mają oczy...
i uszy
pie.....lę, nie myję

Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga

Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.

Luzak

Z uszami to i ja mam problem. Samochody robią coraz bardziej wygłuszone i ciężko jest czasami usłyszeć karetkę. A jak już trochę głośniej gra radyjko to już bez szans.
Dlatego wyrobił mi się odruch rozglądania na boki i lookania w lustro wsteczne tak kontrolnie.

Awatar użytkownika
Albert
Miejscowość: Błonie
Motocykl: VN 1600 Classic, Kawasaki Versys 1000
VROC: 0

Post autor: Albert » pn gru 06, 2010

Mimo wszystko w ten sposób ruchu na autostradzie się nie zatrzymuje. Dużo jeżdżę i takiej głupoty jak ten policjant zrobił to nie widziałem. Powinien wjechać na autostradę wjazdem wcześniej i na kogutach wyhamować ruch. Nigdy w ten sposób.
Człowiek jest niczym, czyny są wszystkim.
Człowiek to dusza w ciele zwierzęcia.

Awatar użytkownika
Andrzej
Miejscowość: Nadarzyn
Motocykl: VN 900 Classic - "Pimpuś"
VROC: 31877

Post autor: Andrzej » pn gru 06, 2010

Albert pisze:Mimo wszystko w ten sposób ruchu na autostradzie się nie zatrzymuje. Dużo jeżdżę i takiej głupoty jak ten policjant zrobił to nie widziałem. Powinien wjechać na autostradę wjazdem wcześniej i na kogutach wyhamować ruch. Nigdy w ten sposób.
Dokładnie tak. To jest autostrada a nie droga przez Pcim (z całym szacunkiem dla Pcimia). Dlaczego na autostradzie jedziesz 180 w zakręt w który na normalnej drodze jechałbyś 90??? Bo właśnie jesteś na autostradzie i ostatnia rzecz jakiej się możesz spodziewać to motocykl blokujący pas. Tu niby prosta, ale zasada ta sama.
... i nie mylmy posiadacza motocykla z motocyklistą ...

Luzak

No tu się zgadzam - trójkąt ostrzegawczy też stawia się w odległości uzależnionej od rodzaju drogi.
Ale moim zdaniem w tej sytuacji zawiniły obie strony.
Zwrócicie uwagę, że kierowca puszki do końca nie widział motocyklisty ....

Sławek
Motocykl: Nomad 1600, VN 2000 LT
VROC: 32428

Post autor: Sławek » pn gru 06, 2010

Straszne.
Włączam silnik, daję kopa
Za mną tylko kurz

Awatar użytkownika
Abrams
Motocykl: VN2000 Limited '05
VROC: 29561

Post autor: Abrams » pn gru 06, 2010

Słuchajcie ale był na sygnale radiowóz czyli motocykl zapewne wydawał sygnały dźwiękowe i świetlne
Gość pewnie się zagadał
A Policjant jako blokujący miał prawo tak zabezpieczyć pas dla nadjeżdżających
VN2000 Limited '05 Special Polar Polish Winter Edition II 113KM

VROC #29561

Valecki
Miejscowość: Poznań
Motocykl: Vulcan VN1500 FI Classic
VROC: 31381

Post autor: Valecki » wt gru 07, 2010

Blokadę na drodze, a tym bardziej na autostradzie, trzeba przeprowadzić z głową. A jak widać na załączonym obrazku kolega na motocyklu wykazał się zupełnym brakiem wyobraźni pakując się na środek pasa.... Poza tym, że uprzywilejowany nie zawsze znaczy, że ma pierwszeństwo.

Awatar użytkownika
MaciekSz
Motocykl: -----
VROC: 32197

Post autor: MaciekSz » wt gru 07, 2010

Valecki pisze:Blokadę na drodze, a tym bardziej na autostradzie, trzeba przeprowadzić z głową. A jak widać na załączonym obrazku kolega na motocyklu wykazał się zupełnym brakiem wyobraźni pakując się na środek pasa.... Poza tym, że uprzywilejowany nie zawsze znaczy, że ma pierwszeństwo.
Eeee... Nie zgodzę się. Skoro TIRowi udało się wyminąć, to osobówka tym bardziej powinna. Policjant zablokował prawy pas, żeby nadjeżdżający konwój mógł szybko włączyć się do ruchu. A że trafił się palant, co zamiast przed siebie patrzy Bóg wie gdzie...

Nikt nie mówił, że jazda na motocyklu jest bezpiecznym hobby, o pracy na nim nie wspominając...
MaciekSz
Jest: HD Ultra Limited
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT, K1200LT
VROC #32197
Obrazek

Awatar użytkownika
MUKA
Motocykl: Vn 1500 Classic tourer

Post autor: MUKA » wt gru 07, 2010

W życiu bym nie wyjechał na pas autostrady i siedział na motku, a jak już to bym zszedł i stał obok.
Rodzina, Klub, Barwy, Honor.

Awatar użytkownika
Albert
Miejscowość: Błonie
Motocykl: VN 1600 Classic, Kawasaki Versys 1000

Post autor: Albert » wt gru 07, 2010

Abrams pisze: A Policjant jako blokujący miał prawo tak zabezpieczyć pas dla nadjeżdżających
Nie miał prawa w ten sposób tego zrobić. To tak jak by na torze formuły wyjechał wóz techniczny i stanął w poprzeg. Wystarczyło by jakby karetka na kogutach normalnie włączyła się do ruchu.

[ Dodano: Wto Gru 07, 2010 ]
mpszyman pisze: Eeee... Nie zgodzę się. Skoro TIRowi udało się wyminąć, to osobówka tym bardziej powinna. Policjant zablokował prawy pas, żeby nadjeżdżający konwój mógł szybko włączyć się do ruchu. A że trafił się palant, co zamiast przed siebie patrzy Bóg wie gdzie...
Po to jest autostrada że wiesz, że jadąc nic w poprzeg ci nie stanie a jeżeli już to powinien to zrobić z pasa awaryjnego. Stać i machać czymś żeby auta wychamowały. A tir ominął bo miał lewy wolny a jakby nie miał????
Człowiek jest niczym, czyny są wszystkim.
Człowiek to dusza w ciele zwierzęcia.

Awatar użytkownika
Andrzej
Miejscowość: Nadarzyn
Motocykl: VN 900 Classic - "Pimpuś"
VROC: 31877

Post autor: Andrzej » wt gru 07, 2010

Coś mi to nie wygląda na normalną akcję. Czy każda karetka dostaje eskortę i blokadę autostrady żeby się włączyć do ruchu?? Chyba nie. Może wieźli jakiegoś VIP'a i chłopaków trema zżarła.... wygląda to na nietypową akcję i się chyba kolega po prostu troszkę przestarał....
... i nie mylmy posiadacza motocykla z motocyklistą ...

Valecki
Miejscowość: Poznań
Motocykl: Vulcan VN1500 FI Classic
VROC: 31381

Post autor: Valecki » wt gru 07, 2010

mpszyman pisze:
Valecki pisze:Blokadę na drodze, a tym bardziej na autostradzie, trzeba przeprowadzić z głową. A jak widać na załączonym obrazku kolega na motocyklu wykazał się zupełnym brakiem wyobraźni pakując się na środek pasa.... Poza tym, że uprzywilejowany nie zawsze znaczy, że ma pierwszeństwo.
Eeee... Nie zgodzę się. Skoro TIRowi udało się wyminąć, to osobówka tym bardziej powinna. Policjant zablokował prawy pas, żeby nadjeżdżający konwój mógł szybko włączyć się do ruchu. A że trafił się palant, co zamiast przed siebie patrzy Bóg wie gdzie...

Nikt nie mówił, że jazda na motocyklu jest bezpiecznym hobby, o pracy na nim nie wspominając...
Tak czy siak trzeba włączyć myślenie zwłaszcza przy takich akcjach, bo jadący autostradą przypadkowy dzięcioł nie podejrzewa nawet, że mu za chwilę ktoś na moto na środku pasa wyrośnie. Podchodząc do takich spraw schematycznie, później mamy tabliczki w stylu:
"Tu leży ten, który miał pierwszeństwo"

Andrew
Miejscowość: Będzin
Motocykl: VN 1500 Vinci,VN 2000 Deep Purple,VN 15 Ziuk
VROC: 31802

Post autor: Andrew » wt gru 07, 2010

Zgadzam się z Albertem. A gdyby tego Tira wyprzedzał drugi ???

Awatar użytkownika
Badger
Motocykl: Blue Lady + Osiołek
VROC: 29218

Post autor: Badger » wt gru 07, 2010

do humoru się nie nadaje: http://www.youtube.com/watch?v=w55EyGTQ ... r_embedded#!

patrzcie na minutę 3:13
pie.....lę, nie myję

Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga

Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.

Awatar użytkownika
Ja-jo
Motocykl: VN750,GSF1200s
VROC: 33339

Post autor: Ja-jo » wt gru 07, 2010

pojeby....jeśli pozwolę sobie tak obficie skomentować
Zostanie po nas tylko kurz,
a może jeszcze...,
nie, może już.
VROC #33339

Awatar użytkownika
Abrams
Motocykl: VN2000 Limited '05
VROC: 29561

Post autor: Abrams » śr gru 08, 2010

Albert pisze:
Abrams pisze: A Policjant jako blokujący miał prawo tak zabezpieczyć pas dla nadjeżdżających
Nie miał prawa w ten sposób tego zrobić. To tak jak by na torze formuły wyjechał wóz techniczny i stanął w poprzeg. Wystarczyło by jakby karetka na kogutach normalnie włączyła się do ruchu.

[ Dodano: Wto Gru 07, 2010 ]
mpszyman pisze: Eeee... Nie zgodzę się. Skoro TIRowi udało się wyminąć, to osobówka tym bardziej powinna. Policjant zablokował prawy pas, żeby nadjeżdżający konwój mógł szybko włączyć się do ruchu. A że trafił się palant, co zamiast przed siebie patrzy Bóg wie gdzie...
Po to jest autostrada że wiesz, że jadąc nic w poprzeg ci nie stanie a jeżeli już to powinien to zrobić z pasa awaryjnego. Stać i machać czymś żeby auta wychamowały. A tir ominął bo miał lewy wolny a jakby nie miał????
Zawsze masz prawo spodziewać się na Autostradzie korka kolizji lub innej groźnej sytuacji
I tu nie można tłumaczyć że jadę autostradą to gnam ile wlezie i nie patrzę co się dzieje
Może to karetka z prezydentem była i stąd taka eskorta i reszt kto to wie...
VN2000 Limited '05 Special Polar Polish Winter Edition II 113KM

VROC #29561

Awatar użytkownika
Arezy
Miejscowość: Wyszków
Motocykl: VULCAN 1600 Clasic A
VROC: 33134

Post autor: Arezy » śr gru 08, 2010

Abrams, to coś dla Ciebie jak nie możesz doczeka się wiosny :) Może znów wycieczka na Śląsk.
http://www.youtube.com/watch?v=I4v6hP9Nw5A
Jak podróżować to tylko na dwóch kołach o~`o , jak polować to tylko z aparatem [o]

ODPOWIEDZ