Instrukcja każdego VN w języku polskim
Re: Instrukcja każdego VN w języku polskim
Niestety jeszcze jej nie mam. Nie potrafię znaleźć PDF edytowany.
- Tex66
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Lokomotywa
- VROC: 0
VN 2000 – od rocznika 2004 do rocznika 2010, wszystkie modele.
Edytowalny!
- można kopiować wszystko co się chce (tekst, zdjęcia, schematy i szkice);
- można drukować całość lub dowolne fragmenty;
- można dzielić całą Instrukcję Serwisową na mniejsze części;
- można konwertować do dowolnego programu (docx., tif.; nawet JPG)
- można wszystko! - bo to wersja edytowalna.
1. Skopiuj cały link;
2. Wklej w adres przeglądarki;
3. Zacznie samoczynnie pobierać;
Edytowalny!
- można kopiować wszystko co się chce (tekst, zdjęcia, schematy i szkice);
- można drukować całość lub dowolne fragmenty;
- można dzielić całą Instrukcję Serwisową na mniejsze części;
- można konwertować do dowolnego programu (docx., tif.; nawet JPG)
- można wszystko! - bo to wersja edytowalna.
1. Skopiuj cały link;
2. Wklej w adres przeglądarki;
3. Zacznie samoczynnie pobierać;
Tex66
Dziękuje za wskazówki, czy teraz mam rozumieć musze to potraktować tym programem ? Babylon NG ver.12 Pro Premium ?
- Tex66
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Lokomotywa
Można spróbować od razu Babylon NG ver.12 Pro, ja jednak zrobiłem to w sposób sprawdzony przy wcześniej tłumaczonych instrukcjach i najróżniejszych innych dokumentach.
Więc tak, co do IS VN2000 którą teraz masz:
1. To jest nadal dokument w PDF, ale już edytowalnym.
2. Teraz – należy go podzielić na kilka części -> robimy to w Internecie programem PDF24 Tools i pobieramy wszystkie części.
- ja podzieliłem przedwczoraj Instrukcję Serwisową „Indian Chief” mającą 649 stron na 5 części.
3. Teraz każdą część, a wsunie to wszystkie na raz 5 części przekonwertowałem z PDF do (Docx.) MS Word.
- czyli miałem IS „Indian Chief” w 5 częściach w przysłowiowym „Wordzie” jako (Docx).
4. I teraz każdą z 5 części oddzielnie „przepuściłem” online przez Babylon NG ver.12 Pro Premium.
- Program Babylon działa online (dostęp do Internetu) wspomagając się jednocześnie 8 różnymi słownikami.
5. Następnie założyłem nowy dokument „Wordowski”/docx i wszystkie części wkleiłem do niego w chronologicznej kolejności, po wcześniejszym sformatowaniu i ustawieniu strony.
6. W kosmetykę się nie bawiłem, ale jak pobieżnie przejrzałem całą już Instrukcję to wszystko jest OK, nawet tłumaczenie jest bardziej tematyczne.
To było tak żeby sprawdzić czy nie wyszedłem z wprawy. Wszystko działa i po pół godzinie miałam Instrukcję Serwisową „Indian Chief” w języku polskim.
Z przyzwyczajenia, nie próbowałem całej instrukcji przetłumaczyć za jednym razem i z PDF, czytając o tym programie to powinno się udać znając jego możliwości. Sprawdzę to w chwili wolnej, tłumacząc Instrukcję Serwisową Victory Croass Roads liczącą 563 strony, tak dla zabawy.
P.S.
Robiąc to wszystko naruszasz prawo, ale robisz to na swój użytek i swoją odpowiedzialność.
Powodzenia

Więc tak, co do IS VN2000 którą teraz masz:
1. To jest nadal dokument w PDF, ale już edytowalnym.
2. Teraz – należy go podzielić na kilka części -> robimy to w Internecie programem PDF24 Tools i pobieramy wszystkie części.
- ja podzieliłem przedwczoraj Instrukcję Serwisową „Indian Chief” mającą 649 stron na 5 części.
3. Teraz każdą część, a wsunie to wszystkie na raz 5 części przekonwertowałem z PDF do (Docx.) MS Word.
- czyli miałem IS „Indian Chief” w 5 częściach w przysłowiowym „Wordzie” jako (Docx).
4. I teraz każdą z 5 części oddzielnie „przepuściłem” online przez Babylon NG ver.12 Pro Premium.
- Program Babylon działa online (dostęp do Internetu) wspomagając się jednocześnie 8 różnymi słownikami.
5. Następnie założyłem nowy dokument „Wordowski”/docx i wszystkie części wkleiłem do niego w chronologicznej kolejności, po wcześniejszym sformatowaniu i ustawieniu strony.
6. W kosmetykę się nie bawiłem, ale jak pobieżnie przejrzałem całą już Instrukcję to wszystko jest OK, nawet tłumaczenie jest bardziej tematyczne.
To było tak żeby sprawdzić czy nie wyszedłem z wprawy. Wszystko działa i po pół godzinie miałam Instrukcję Serwisową „Indian Chief” w języku polskim.
Z przyzwyczajenia, nie próbowałem całej instrukcji przetłumaczyć za jednym razem i z PDF, czytając o tym programie to powinno się udać znając jego możliwości. Sprawdzę to w chwili wolnej, tłumacząc Instrukcję Serwisową Victory Croass Roads liczącą 563 strony, tak dla zabawy.
P.S.
Robiąc to wszystko naruszasz prawo, ale robisz to na swój użytek i swoją odpowiedzialność.
Powodzenia

Tex66
- Wydminianin
- Miejscowość: Wydminy (na Mazurach)
- Motocykl: VN2000 Classic LT '07 Honda Deauville 650 '03
Pod tym linkiem znajduje się instrukcja VN2000 maszynowo przetłumaczona na polski. Niestety, nie mam umiejętności, aby całość skleić w jeden dokument- jak próbuję posklejać strony to wychodzą dziwne rzeczy- ale za to cała SM jest podzielona na części po 25 stron, zarówno w PDF jak i DOCX- po polsku i angielsku, do tego cała SM, którą tłumaczyłem. Trzeba włożyć troczę pracy i poświęcić czas, aby całość ogarnąć, powoli to robię, bo tłumaczenie rozwaliło układ stron, niemniej jednak zawsze to coś. Aby jednak nie było Wam tak łatwo, to folder jest zabezpieczony hasłem, jedynym słusznym na tym forum- jedno słowo pisane WIELKIMI literami. To takie trochę zabezpieczenie przed nieautoryzowanym pobieraniem. Nie biorę odpowiedzialności za przetłumaczony tekst- jest to tłumaczenie maszynowe, miarodajna i wiarygodna jest tylko ORYGINALNA instrukcja serwisowa, to jest tylko do pomocy. Mam nadzieję, że przynajmniej niektórym pomoże 

Jarek
NIE ROBIĘ ZAKUPÓW W NIEDZIELE!!!
NIE ROBIĘ ZAKUPÓW W NIEDZIELE!!!