Duży kufer centralny z tworzywa.

Wszelkie tematy dotyczące naszych motocykli.
Awatar użytkownika
Mars
Miejscowość: Świecie k/ Bydg.
Motocykl: VN 900 classic 2008r.
VROC: 34646

Duży kufer centralny z tworzywa.

Post autor: Mars » śr maja 21, 2025

Siema, może ktoś podać model kufra centralnego z oparciem, w którym mieści się z luzem kask szczękowy? W starym kufrze mieszczę stary kask, ale niestety trochę uszkadza lakier, a kupiłem nowy kask HJC I31 i chcę dokupić nowy kufer za kwotę powiedzmy do 1500 zł. Niestety nie ma żadnego sklepu w obrębie ok. 50 km ode mnie, abym osobiście zobaczył pojemność i jakość, a na opisy w necie jestem sceptycznie nastawiony w przeciwieństwie do opini motocyklistów.
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN

Awatar użytkownika
Mars

Re: Duży kufer centralny z tworzywa.

Post autor: Mars » pt maja 23, 2025

Szukam jakiegoś w czarnym, błyszczącym lakierze, bo ponoć tylko taki pasuje do Vulcana. Czy moda na cruiser całkiem przeminęła, że trudno dostać pasujący kufer?
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN

Awatar użytkownika
Mars

Post autor: Mars » ndz maja 25, 2025

Dzisiaj znalazłem jeden ciekawy.

https://allegro.pl/oferta/kufer-central ... deea546dfd#

Ktoś, coś? Jakieś opinie?
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN

Awatar użytkownika
Mars

Post autor: Mars » śr maja 28, 2025

Kończąc temat zakupu kufra centralnego do Kawasaki Vulcan VN 900 Classic napiszę, że zaryzykowałem pierwszy zakup na stronie XLMOTO. Pl. Wybrałem "Kufer CustomAcces Be Good Czarny". Dokładnie taki, jak z podanej przeze mnie aukcji w poprzednim poście. Kosztował mnie (łącznie z przesyłką) 1269 zł. Ten sam model na allegro kosztuje 1730 zł. Oszczędność konkretna. Kufer zamówiłem w niedzielę i dzisiaj, czyli 3 dni później już go odebrałem od kuriera.
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN

Awatar użytkownika
Skrobel
Miejscowość: Piaseczno
Motocykl: HD FLHXS
VROC: 35582

Post autor: Skrobel » czw maja 29, 2025

Napisz w takim razie jak Ci się podoba na żywo, jak wygląda na motocyklu (900 chyba nie widziałem z kufrem centralnym z tworzywa) i jak z pojemnością.
LwG
Łukasz czyli Skrobel

....
VN 800 Classic -> VN 900 Classic LT -> VN 1500 Nomad -> VN 1700 Nomad -> HD Street Glide Special

Awatar użytkownika
Mars

Post autor: Mars » pt maja 30, 2025

Skrobel pisze:
czw maja 29, 2025
Napisz w takim razie jak Ci się podoba na żywo, jak wygląda na motocyklu (900 chyba nie widziałem z kufrem centralnym z tworzywa) i jak z pojemnością.
Już od kilku lat mam założone kufry z tworzywa (boczne i centralny). W mojej subiektywnej ocenie VN 900 Classic wygląda nowocześniej niż ze skórzanymi sakwami, które miałem jeszcze prędzej.
Kupiony obecnie kufer centralny jest mega pojemny, bo ma aż 50 litrów pojemności. Jest wysoki na całej szerokości w porównaniu do poprzedniego kufra (miałem VIP), przez co teraz nie rysuje się lakier na kasku.
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN

ODPOWIEDZ