Chcę kupić VN1600 Nomad i pytanie...
-
- Miejscowość: Sokołów Podl.
- Motocykl: planuje Nomad 1600
- VROC: 0
Chcę kupić VN1600 Nomad i pytanie...
.... ile ta maszyna pali na 100km? przy takiej spokojnej jeżdzie np. 100km/h. Czy jest to krwiopijca czy jednak spokojnie, bo maszyna i silnik nie są małe.
Jak naciśniemy ,,SZUKAJ,, u góry na stronie głównej, znajdziemy to: http://www.vulcaneria.pl/viewtopic.php? ... t=spalanie
Pozdro
Pozdro
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Ja tam Was nie rozumiem. Zawsze leję za 50.
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
6,59 na trasie. Ale ogólnie tak jak Maćka- za 50 zł
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
www.steelrosesmcsouthside.pl
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Bo nie szukasz... Jak jeździsz? Po mieście? Po trasie? Codziennie 100km, Czy raz na miesiąć 100? Kręcisz do odcięcia, czy musisz słyszeć każdy takt cyklu? Mi pali o 4,8 do 9,5. Zależy od tego, z kim, jak i gdzie jadę. I co Ci z tej wiedzy?LONEK22 pisze:..... czyli nic dalej nie wiem.
Kiedyś na giełdzie samochodowej byłem świadkiem takiej rozmowy: do gościa w S500 podbija kolo i zaczyna negocjować. W końcu pada pytanie "Panie... A taki silnik to musi palić...". I odpowiedź sprzedajacego: "Jak się pytasz, to znaczy, że Cię nie stać... Odejdź.".
Myślisz o kupnie motocykla o pojemności sporego samochodu. Licz się z wydatkami (olej, 4 świece itp.). Te 1,6l w dwóch cylindrach też trzeba napoić. Jak masz z tym problem, poszukaj czegoś mniejszego.
MaciekSz
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- SAURO
- Miejscowość: ZAMOŚĆ, CIECHANÓW, RZYM
- Motocykl: VN 1500 Nomad
- VROC: 30956
Maciek święte słowaMaciekSz pisze:Bo nie szukasz... Jak jeździsz? Po mieście? Po trasie? Codziennie 100km, Czy raz na miesiąć 100? Kręcisz do odcięcia, czy musisz słyszeć każdy takt cyklu? Mi pali o 4,8 do 9,5. Zależy od tego, z kim, jak i gdzie jadę. I co Ci z tej wiedzy?LONEK22 pisze:..... czyli nic dalej nie wiem.
Kiedyś na giełdzie samochodowej byłem świadkiem takiej rozmowy: do gościa w S500 podbija kolo i zaczyna negocjować. W końcu pada pytanie "Panie... A taki silnik to musi palić...". I odpowiedź sprzedajacego: "Jak się pytasz, to znaczy, że Cię nie stać... Odejdź.".
Myślisz o kupnie motocykla o pojemności sporego samochodu. Licz się z wydatkami (olej, 4 świece itp.). Te 1,6l w dwóch cylindrach też trzeba napoić. Jak masz z tym problem, poszukaj czegoś mniejszego.
BAWMY SIĘ W MOTOCYKLE A NIE POLITYKĘ
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
Dokładnie tak, w zależności jak jeździsz i gdzie tyle pali, nigdy nie zwracam uwagi na cenę paliwa tankując motocykl w przeciwieństwie do puszki.MaciekSz pisze:Myślisz o kupnie motocykla o pojemności sporego samochodu. Licz się z wydatkami (olej, 4 świece itp.). Te 1,6l w dwóch cylindrach też trzeba napoić. Jak masz z tym problem, poszukaj czegoś mniejszego.
Ostatnio zmieniony sob wrz 15, 2012 przez Piotr, łącznie zmieniany 2 razy.
VROC#25311
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
- Zombie
Maciek....Ty to jak coś napiszesz....
-
- Miejscowość: Brodnica
- Motocykl: HD FLHTCUI
- VROC: 34836
MaciekSz w pelni popieram, sam tez cos takiego widzialem na wlasne oczy. moto ma dawac przyjemnosc z jazdy a nie wprowadzac dodatkowe zmartwienia wlasciciela o koszty spalania.
A tak na marginesie, Moj kolega prowadzi warsztat -gazuje auta, no i przyjechal raz kogutek Porsche Cayenne( fura miala chyba 2 czy 3lata) do zagazowania- Caly warsztat lezal ze smiechu z pacjenta
A tak na marginesie, Moj kolega prowadzi warsztat -gazuje auta, no i przyjechal raz kogutek Porsche Cayenne( fura miala chyba 2 czy 3lata) do zagazowania- Caly warsztat lezal ze smiechu z pacjenta
Rolling, rolling, rolling.........
Komar 3, WSK 175, VN800Classic, VN1600Classic, VN900Classic, HD FLHTCUI.....
Komar 3, WSK 175, VN800Classic, VN1600Classic, VN900Classic, HD FLHTCUI.....
-
- Miejscowość: Sokołów Podl.
- Motocykl: planuje Nomad 1600
- VROC: 0
Słuchajcie. Wydaje mi sie że forum po to istnieje, żeby cos sie dowiedziec itp. A instrukcje typu "szukaj" to zmora na wszyskich forach. Gdyby tylko była taka opcja "szukaj" to prawdopodobnie wszystkie pytania, problemy poruszane znalazłyby sie w "szukaj". Pyanie "ile pali" wiadomo że chodzi o srednie spalanie a pytam ze zwykłej ciekawości, bo i tak te moto kupie jeśli sie trafi coś dobrego. Ja mogę smiało powiedzieć, że moj obecny srednio pali 5,5L i czasami sobie nim "perkam" tylko i czasami manetke mocniej odkrece, i jade gdzis dalej i jade tylko 10km.
Szczerze mowiąc wkurzylem sie na takie mądrości typu "ile mu wleje tyle pali". Slogany! A wczoraj to mnie krew zalała jak gość mówi, jak sie dowiedział że chce kupic Kawasaki: "Tylko nie kawasaki!!!".
Szczerze mowiąc wkurzylem sie na takie mądrości typu "ile mu wleje tyle pali". Slogany! A wczoraj to mnie krew zalała jak gość mówi, jak sie dowiedział że chce kupic Kawasaki: "Tylko nie kawasaki!!!".
Aleście się uwzięli na kolegę. Od wczoraj na forum, nie zna Was i jeszcze pomyśli coś niemiłego. Przecież nie napisał, ze mu zależy na oszczędzaniu tylko z czystej ciekawości spytał - ILE?. Może nie lubi jeździć na stację i chce zrobić zapas na cały rok? Fakt, że powinien sprecyzować pytanie, np: mam 1,98 m wzrostu, ważę 95 kg, od domu do asfaltu mam 2,5 km, później już droga twarda, będę jeździł codziennie 25,36 km oraz w niedzielę do kościoła 18,24 km, przyzwyczajony do jazdy WSK-ą nie będę przekraczał 62 km/h. Najbliższy sklep z piwem jest 2,45 km od domu, motocykl ma nowe łożyska, filtr KN...etc.
Wiem, że trudno odpowiedzieć ile pali moto ale jakąś średnią można jednak podać z informacją np. miasto, z plecaczkiem...
LONEK22 Piker podał Ci adres, zerknij tam
Wiem, że trudno odpowiedzieć ile pali moto ale jakąś średnią można jednak podać z informacją np. miasto, z plecaczkiem...
LONEK22 Piker podał Ci adres, zerknij tam
Ostatnio zmieniony ndz wrz 16, 2012 przez Góral, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy
- Bonzo
- Miejscowość: Opole
- Motocykl: Mean Strek VN 1600, Honda CX500
- VROC: 35220
Powiem tak pytasz czy kupić VN16? Odpowiedz brzmi tak .Pod warunkiem że egzemplarz jest ok.LONEK22 pisze:Słuchajcie. Wydaje mi sie że forum po to istnieje, żeby cos sie dowiedziec itp. A instrukcje typu "szukaj" to zmora na wszyskich forach. Gdyby tylko była taka opcja "szukaj" to prawdopodobnie wszystkie pytania, problemy poruszane znalazłyby sie w "szukaj". Pyanie "ile pali" wiadomo że chodzi o srednie spalanie a pytam ze zwykłej ciekawości, bo i tak te moto kupie jeśli sie trafi coś dobrego. Ja mogę smiało powiedzieć, że moj obecny srednio pali 5,5L i czasami sobie nim "perkam" tylko i czasami manetke mocniej odkrece, i jade gdzis dalej i jade tylko 10km.
Jak masz pecha to obojętnie jaką kupisz markę będziesz wkurzony że kupiłeś złom.LONEK22 pisze: A wczoraj to mnie krew zalała jak gość mówi, jak sie dowiedział że chce kupic Kawasaki: "Tylko nie kawasaki!!!".
Miałem Virgo 750 super moto ale rozrusznik to problem, miałem Hondę CX 500 fajny sprzęt ale problem z wszystkim bo stary i wszystko może się zepsuć pompa wody lała , problem z hamulcem,rdza na ramie itp..Mam VN16 MS jest super ale to Kawasaki ma wtrysk może się zepsuć, ma sprzęgło które może się zepsuć itp.Każda marka ma swoje słabe strony nie ma motocykla 100% bezawaryjnego .Możesz kupić motocykl słynący z bezawaryjności a, ten co kupisz może się okazać zakatowanym złomem.
Nie stresuj się jeśli motong podoba Ci się i dobrze się prowadzi kupuj i tyle.
A tak na marginesie mój pali MS1600 w rasie do 120km/h 5l autostrada miasto i trasa 60/40% 6l
- Zombie
Sie nie denerwuj. Przecież napisałem, 6,59 przy jeździe do 110km na trasie do Chorzowa.LONEK22 pisze:Słuchajcie. Wydaje mi sie że forum po to istnieje, żeby cos sie dowiedziec itp. A instrukcje typu "szukaj" to zmora na wszyskich forach. Gdyby tylko była taka opcja "szukaj" to prawdopodobnie wszystkie pytania, problemy poruszane znalazłyby sie w "szukaj". Pyanie "ile pali" wiadomo że chodzi o srednie spalanie a pytam ze zwykłej ciekawości, bo i tak te moto kupie jeśli sie trafi coś dobrego. Ja mogę smiało powiedzieć, że moj obecny srednio pali 5,5L i czasami sobie nim "perkam" tylko i czasami manetke mocniej odkrece, i jade gdzis dalej i jade tylko 10km.
Spowrotem spalił 8/100 no ale prowadzącym był Abrams a ja jechałem ostatni to sie nie ma co dziwić
Jechałem z takim 40kg plecaczkiem