I chyba jedyny kot potrafiący nie tylko pływać ale i polować w wodzie. Zdecydowanie jeden z najwspanialszych drapieżników na tej planecie.mirad pisze:Piękne i imponujące zwierzę. Do 300 kg wagi, a "osiągi" całkiem niezłe. Może wskoczyć na półeczkę na 5 m wysokości, za to z żarciem w pysku do 50kg "tylko" do 2m. Ale do 40 kg ścierwa tygodniowo musi zjeść.
Nasze Zwierzątka
- Andrzej
- Miejscowość: Nadarzyn
- Motocykl: VN 900 Classic - "Pimpuś"
- VROC: 31877
... i nie mylmy posiadacza motocykla z motocyklistą ...
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Widziałem kilkakrotnie bieg geparda w zwolnionym tempie: niesłychana harmonia ruchu.Lacik pisze:mirad pisze:Nie mam nic przeciwko kiciasom, ale tylko jeden jest moim faworytem.
Taki kiciuś, nie mój, ale ładny.
Obrazek
Piękne i imponujące zwierzę. Do 300 kg wagi, a "osiągi" całkiem niezłe. Może wskoczyć na półeczkę na 5 m wysokości, za to z żarciem w pysku do 50kg "tylko" do 2m. Ale do 40 kg ścierwa tygodniowo musi zjeść.
Mirad jesli mowimy o osiagach i pieknych kotach to akurat ten jest moim faworytem
Obrazek
Zawsze patrzę na to myśląc, że człowiek mimo swego geniuszu nie jest w stanie wyprodukować tak doskonałego mechanizmu.
No i osiągi niesamowite, chociaż krótkotrwałe. Wg Wiki 100m w niecałe 6 sekund, nieźle.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Radio
- Miejscowość: Połczyńskie Zdroje
- Motocykl: VN 900 Classic LT
- VROC: 35570
Dzięki ..... pociechy rozdane po całej rodzinie, rodzice odpoczywają po trudach rodzicielskich a właściciele już wrócili z ciepłego kraju ..... czyli prawie wszystko zgadza się
Pozdrawiam
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
- Painkiller
- Miejscowość: wRock...
- Motocykl: Kawa VN800 A
- VROC: 34211
- Painkiller
No więc rudy miał w poniedziałek operację, we wtorek jako tako łaził i kapał po całym domu z cewnika, w środę nawet wszystko spoko a dzisiaj już coś się dzeje:/ Większość dnia spędził w kuwecie, nie był już taki ruchliwy jak wcześniej no i chyba zepsuł cewnik bo co chwile przy nim majstruje. Jutro znowu do weta więc musi mu zrobić przegląd.
Dla tych, którzy jeszcze o tym nie wiedzą (ja nie wiedziałem) karma dla kotów kastrowanych dostępna w sklepie jest gówno warta. Ja kupowałem Purinę dla kastratów i weterynarz twierdzi, że tym się wykończył. Teraz będzie wcinał Royal Canin, muszę tylko znaleźć dojście do jakiegoś sklepu z przystępnymi cenami
Dla tych, którzy jeszcze o tym nie wiedzą (ja nie wiedziałem) karma dla kotów kastrowanych dostępna w sklepie jest gówno warta. Ja kupowałem Purinę dla kastratów i weterynarz twierdzi, że tym się wykończył. Teraz będzie wcinał Royal Canin, muszę tylko znaleźć dojście do jakiegoś sklepu z przystępnymi cenami
- mirad
Biedny rudy, ale wykaraska się, musi wszystko ustabilizować się i będzie ok. Problem jest rzeczywiście z tym majstrowaniem, trzeba przypilnować.Painkiller pisze:No więc rudy miał w poniedziałek operację, we wtorek jako tako łaził i kapał po całym domu z cewnika, w środę nawet wszystko spoko a dzisiaj już coś się dzeje:/ Większość dnia spędził w kuwecie, nie był już taki ruchliwy jak wcześniej no i chyba zepsuł cewnik bo co chwile przy nim majstruje. Jutro znowu do weta więc musi mu zrobić przegląd.
[url=http://images41.fotosik.pl/1925/4d9c9fc32151461cm.jpg]Obrazek[/URL]
Nie znam się za bardzo na tygrysach, ale ogólnie na karmach tak.
NIE MA producenta, który robi dobrze wszystkie karmy. Trzeba wiedzieć, które są dobre: dla jakiego zwierza, jakiej wielkości, w jakim wieku itd. To samo ze specjalistycznymi.
Omijam ZAWSZE wszystkie markowe i niemarkowe karmy robione w PL. Zwierzę wydala jak słoń, a nie dostaje niczego. Pomijając samą jakość, nie jest stała.
W moim przypadku w wieku wzrostu /2 lata/ tylko karmy superpremium lub premium. Egzemplarze w zaawansowanym wieku też wymagają specjalnej karmy. Dzięki temu unikam typowych problemów zdrowotnych, kosztów z nimi związanych - nie oszczędzam na dobrych wetach / mam wielu, w różnych specjalizacjach, też trzeba się na tym znać! / , nie opłaca się, no i nie mam sumienia.
Niezależnie od wszystkiego robi się kontrolne badania krwi, aby sprawdzić czy bilans jest ok. Nie wspomnę o obserwacji zwierza, bo czasem widać po nim, że jest coś nie ok. Ale to wyższa szkoła jazdy.
Nigdy nie zmuszam zwierza do jedzenia określonej karmy. Czasem zdarza się, że nie chce tego żreć i kropka. Trzeba zaufać naturze, może broni się przed uczuleniem? Zdarzyło mi się, że sierściuchy nie chciały zjeść mięsa!! Świeże, prosto ze sklepu mięsnego producenta, w którym ludzie kupują dla siebie. To u nich niesłychane, bo dla świeżego /albo lepiej lekko zalatującego/ mięsa mogą wskoczyć na żyrandol. Coś musiało być nie tak, mięcho poszło do piachu.
Te parę uwag oczywiście nie do Ciebie, ale tak przy okazji może komuś przydadzą się.
Życzę cierpliwości i powodzenia. Pisz co i jak.
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- mirad
Minęło 30 minut i nie zdążyłem dodać, że karmy w supermarketach i sklepach są często nie do przyjęcia. Tam liczy się masowa sprzedaż, a nie jakość. Trzeba szukać u hurtowników krajowych i zagranicznych.
Przy okazji, część mojego stada:
Tytan, Trinity
Margot , Modigliani
Yoko , Margot i Modigliani w terenie z numerem 1 mojego życia.
Przy okazji, część mojego stada:
Tytan, Trinity
Margot , Modigliani
Yoko , Margot i Modigliani w terenie z numerem 1 mojego życia.
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Painkiller
A po czym poznajesz który jest który?mirad pisze:Tytan, Trinity
Margot , Modigliani
Yoko , Margot i Modigliani
Lulek dzisiaj wyraźnie nadpobudliwy się zrobił. Nawet zaczął miauczeć. Facet go obejrzał i twierdzi, że jest OK. W niedziele wyciąganie cewnika, wreszcie skończy się latanie za nim z mopem
przypomina mi się dowcip, gdy gość pokazuje kumplowi jamnika i mówi, ze to pies obronny. Widząc zdziwko ogarniające kumpla łapie jamnika za ogon, zaczyna nim kręcić nad głową i mówi "no to spróbuj do mnie podejść"Stelmart pisze:A to nasz pies obronny
ale tu??? poproszę instrukcje obsługi
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
Zapytaj weterynarza, powinien mieć przystępne ceny. Ja Royala kupuję własnie u weterynarza, ktory opiekuje się moim łobuzem.Painkiller pisze:Teraz będzie wcinał Royal Canin, muszę tylko znaleźć dojście do jakiegoś sklepu z przystępnymi cenami
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
www.steelrosesmcsouthside.pl
www.steelrosesmcsouthside.pl
-
- Miejscowość: Gołdap
- Motocykl: VN 1600 Nomad,
- VROC: 37140
Taaaa.. z jamnikiem też tak mieliśmy...Góral pisze:przypomina mi się dowcip, gdy gość pokazuje kumplowi jamnika i mówi, ze to pies obronny. Widząc zdziwko ogarniające kumpla łapie jamnika za ogon, zaczyna nim kręcić nad głową i mówi "no to spróbuj do mnie podejść"Stelmart pisze:A to nasz pies obronny
ale tu??? poproszę instrukcje obsługi
A instrukcja obsługi maltańczyka jest utajniona
...nieważne dokąd, ważne że jeden ślad za Tobą...